Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: NEM MŰKÖDIK! MI LEHET A BAJ? (E39)

2015.09.23. 19:07

Gallaca írta:
kbhont írta:Szóval!
Körbe jártam én ezt a témát.
Kivettem egy jo 740-böl ezt a vezérműtengely jeladót.
Azzal tökéletesen működik.
Elkezdtem omikussan össze hasonlítani a jót és a vadi újnak látszó ERA gyártmányú-t.Teljesen más
értéket kaptam.
Most jön a lényeg!!!!Rendeltem kiváncsiság kedvéért még egy Era-t,de rutinossan ezt már a boltban
rögtön az eladó előtt kibontottam. A gyári csomagolás ellenére a jeladón már látszott,hogy volt beépítve.
Az eladó azonnal elismerte,hogy egyiket se kell kifizetni...
Na, most akkor mi is van?
Persze az is szar volt mint az előző!

Az ERA az valami együttes nem? :mrgreen:

Én egy terrorszervezetre tippeltem volna! 8)
Hihetetlen, hogy megéri nekik szemetet gyártani -és ez csak egy a sok közül. Aztán lehet, hogy valahol működnek is ezek a dolgok, csak hozzánk valahogy mindíg a selejt jut!

2015.09.23. 19:30

kbhont írta:Rendeltem kiváncsiság kedvéért még egy Era-t,de rutinossan ezt már a boltban
rögtön az eladó előtt kibontottam. A gyári csomagolás ellenére a jeladón már látszott,hogy volt beépítve.

kbhont írta:Ami a gyári beszállítókat illeti, ott van pl a Febi! Akkor azt se szabad megvenni? Csak mert pl a szilenből ki van köszörülve a BMW embléma és Febi dobozban árulják...?!

Ezek érdekes sztorik.
A minap panaszolta autószerelő ismerősöm, hogy újabb Saab-hoz rendelt alkatrészt (már nem emlékszem, pontosan mit, de a tünet az volt, hogy a kuplungpedál beesett és úgy maradt) az egyik magyar alkatrésznepperáruháztól, amelyiknek a neve öt betű és i-re végződik. Beszerelte, 1 km után újra beesett a pedál. Újra szétszedte, az alkatrész darabjaira volt hullva. A tulaj számlával visszavitte (volna), amire az volt a válasz, hogy a beszerelés után már nincs garancia. Vett egy másikat (ugyanott :facepalm: ), beszerelés előtt a dobozból kivéve a nyomok alapján megállapítható volt, hogy már járt egy másik autóban... :roll:

A Febi szerintem teljesen jó - alkatrészes tagok lehet mást mondanak - de abból sem mindegy, mit és hova. Ez egy ilyen játék.

2015.09.23. 19:35

kbhont írta:Zoli!
Nem tudsz olvasni a sorok között... :cry:
Kb 30 éve BMW-zek...A mocsok dieselek kivételével az összes benzineshez volt már szerencsém!
Ami a gyári beszállítókat illeti, ott van pl a Febi! Akkor azt se szabad megvenni? Csak mert pl a szilenből ki van köszörülve a BMW embléma és Febi dobozban árulják...?!
Arról nem beszélve, hogy láttam én már BMW flakonba ratyi olajat.

Tudok olvasni, de ha visszaolvasol, leírtam már a véleményem a kiköszörült cikkszámos alkatrészekről. A hamisítás bazi nagy üzlet.

2015.09.24. 09:42

Sziasztok!

Reggel a következő történt: Elinduláskor (tolattam ki a kertből) nem lehetett tekerni a kormányt. A kormányzár nem engedett ki. Azután kulcsot kivettem, visszatettem és újra próbáltam. Ekkor már ment minden simán. Elvittem a barátnőmet dolgozni. Hazaérve leállítottam az autót és a következő induláskor megint nem nyitott a kormányzár és miután leállítottam az autót és kivettem a kulcsot utána már nem sikerült a kulcsot sem elfordítanom. A pótkulccsal ugyan ez a helyzet. Egyet lehet rajta fordítani, de a kormányzár nem nyit ki és tovább nem fordul. Gyújtást már nem tudok ráadni. Kapott WD40-et is, de semmi.
Gondolom ez azt jelenti, hogy a gyújtáskapcsolóm megadta magát. :facepalm:
A kocsi nagyon fontos. Szinte megoldhatatlanok a mindennapok autó nélkül. Gyorsan kell valami megoldást találnom.
Az a kérdés, így hogy nem járóképes az autó, helyben lehet e cserélni (minimális műszaki és szerelési tudással ami nekem van) vagy meg se próbáljam, illetve hogy mire számítsak? Ár? Idő?

üdv
Gorcsev

2015.09.24. 20:27

gorcsev írta:Sziasztok!

Reggel a következő történt: Elinduláskor (tolattam ki a kertből) nem lehetett tekerni a kormányt. A kormányzár nem engedett ki. Azután kulcsot kivettem, visszatettem és újra próbáltam. Ekkor már ment minden simán. Elvittem a barátnőmet dolgozni. Hazaérve leállítottam az autót és a következő induláskor megint nem nyitott a kormányzár és miután leállítottam az autót és kivettem a kulcsot utána már nem sikerült a kulcsot sem elfordítanom. A pótkulccsal ugyan ez a helyzet. Egyet lehet rajta fordítani, de a kormányzár nem nyit ki és tovább nem fordul. Gyújtást már nem tudok ráadni. Kapott WD40-et is, de semmi.
A kocsi nagyon fontos. Szinte megoldhatatlanok a mindennapok autó nélkül. Gyorsan kell valami megoldást találnom.
Az a kérdés, így hogy nem járóképes az autó, helyben lehet e cserélni (minimális műszaki és szerelési tudással ami nekem van) vagy meg se próbáljam, illetve hogy mire számítsak? Ár? Idő?

üdv
Gorcsev

Simán ki tudod cserélni, ha van szerszámod hozzá!

2015.09.25. 09:29

bendegúz írta:

üdv
Gorcsev

Köszi.
Végül elkerült az autó Muha Atihoz, egy kis küzdelem árán, mivel a kormányzár mellett P-ben is volt és onnan sem lehetett kiszedni. Felkerült trélerre és remélhetőleg jövőhét elején már megint járóképes lesz. Amúgy is menni kellett volna hozzá mert bal elől elgyengült egy kissé a futómű.

2015.09.25. 11:11

gorcsev írta:
bendegúz írta:

üdv
Gorcsev

Köszi.
Végül elkerült az autó Muha Atihoz, egy kis küzdelem árán, mivel a kormányzár mellett P-ben is volt és onnan sem lehetett kiszedni. Felkerült trélerre és remélhetőleg jövőhét elején már megint járóképes lesz. Amúgy is menni kellett volna hozzá mert bal elől elgyengült egy kissé a futómű.

Már szét van szedve, várom a postát a mi Szabinktól. (szerk) A posta eltévedt, csak hétfőn délután jön meg az alkatrész.

2015.09.27. 12:41

Sziasztok!
Az elektromosan behajtható tükreim nem működnek vagyis pontosan ez így nem igaz, ha megnyomom a gombot akkor a bal oldali tükröm behajtódik, de a jobb oldali nem, de már a bal oldali kifele se megy. Valaki járt már így vagy van ötlete, hogy hol lehet a hiba?

2015.09.27. 21:04

Dodi7 írta:Sziasztok!
Az elektromosan behajtható tükreim nem működnek vagyis pontosan ez így nem igaz, ha megnyomom a gombot akkor a bal oldali tükröm behajtódik, de a jobb oldali nem, de már a bal oldali kifele se megy. Valaki járt már így vagy van ötlete, hogy hol lehet a hiba?

Forgópontokra bőséges csavarlazító adagolása és kézzel hajtogatás ilyenkor még segíteni szokott.

2015.09.28. 17:52

sziasztok! remélem tudtok segíteni egyszer csak nem tudtam kinyitni az ajtót belülről a vezető oldalnál. Mintha a bowden elszakadt volna vagy nem tudom mi lehet a gond?

2015.09.28. 17:57

fsoul írta:sziasztok! remélem tudtok segíteni egyszer csak nem tudtam kinyitni az ajtót belülről a vezető oldalnál. Mintha a bowden elszakadt volna vagy nem tudom mi lehet a gond?

A bowden kiugrot a helYerol vagy vagy eltort a bowden kitamasztod a kilincsnel bontsd le es akkor kiderul

Sent from my iPhone using Tapatalk

2015.09.28. 18:02

és ha eltört az a bowden kitámasztó azt lehet cserélni?

2015.09.29. 02:42

fsoul írta:és ha eltört az a bowden kitámasztó azt lehet cserélni?

Ja, komplett belső kilincs csere.
Nem egy ökör ára, ha Szabitól veszed.

2015.09.29. 10:11

Jerry írta:
fsoul írta:és ha eltört az a bowden kitámasztó azt lehet cserélni?

Ja, komplett belső kilincs csere.
Nem egy ökör ára, ha Szabitól veszed.

oké köszi a segítséget!

2015.09.29. 10:21

Gallaca írta:
Dodi7 írta:Sziasztok!

Forgópontokra bőséges csavarlazító adagolása és kézzel hajtogatás ilyenkor még segíteni szokott.

Köszönöm a választ, megpróbálom!

2015.09.30. 00:02

Sziasztok. Automata váltó kis fogaskerék ikonja világít a műszerfalon,és így nem működik a duda,multikormány tempomat stb. Valamikor viszont menet közben elalszik a kis ikon, és minden működik újra. Van esetleg valakinek ötlete milyen csatlakozót kellene megtakarítani ? Vagy mi lehet a baja?

2015.09.30. 01:44

csikes77 írta:Sziasztok. Automata váltó kis fogaskerék ikonja világít a műszerfalon,és így nem működik a duda,multikormány tempomat stb. Valamikor viszont menet közben elalszik a kis ikon, és minden működik újra. Van esetleg valakinek ötlete milyen csatlakozót kellene megtakarítani ? Vagy mi lehet a baja?

Fogaskerék ugye automata váltó hibára utal (vészprogram vagy egyéb)
De hogy a duda meg a kormány egyéb dolgai nem mennek, az kormány átvezető szallag gyanús.
Bár így ahogy leírod, komplexebbnek tűnik!

2015.09.30. 15:38

Sziasztok! Egy E39-es 2003-as 520d. Kesztyűtartója beragadt, egyszerűen nem tudom kinyitni. Járt már így valaki, hogy beragadt a zár nyelve? Ha igen, hogy sikerült kinyitni? Próbáltam a kulcsot is de nyilván nem az a probléma. Köszi előre is a válaszokat!

2015.10.01. 00:01

kanyobence írta:
csikes77 írta:Sziasztok. Automata váltó kis fogaskerék ikonja világít a műszerfalon,és így nem működik a duda,multikormány tempomat stb. Valamikor viszont menet közben elalszik a kis ikon, és minden működik újra. Van esetleg valakinek ötlete milyen csatlakozót kellene megtakarítani ? Vagy mi lehet a baja?

De hogy a duda meg a kormány egyéb dolgai nem mennek, az kormány átvezető szallag gyanús.

A szalagkábel jó kimértem. Valami kontakt hibára gyanítok,mert amikor befordulok ide a házunkhoz vezető döcögős útra, felvillan meg elalszik a gombok világítása is folyamatosan.A diagon azt mondták jelentéktelen hiba ez a váltónál. :) Így nem is jegyeztem meg mi volt az. Kitörölte és nem jött vissza egy darabig. Konkrétan másnapig. A váltó működik szépen. :facepalm: Sport,kézi,drive.

2015.10.01. 11:14

csikes77 írta:
kanyobence írta:

A szalagkábel jó kimértem. Valami kontakt hibára gyanítok,mert amikor befordulok ide a házunkhoz vezető döcögős útra, felvillan meg elalszik a gombok világítása is folyamatosan.A diagon azt mondták jelentéktelen hiba ez a váltónál. :) Így nem is jegyeztem meg mi volt az. Kitörölte és nem jött vissza egy darabig. Konkrétan másnapig. A váltó működik szépen. :facepalm: Sport,kézi,drive.

Én azért nem aludnék nyugodtan a váltó miatt, keress fel egy profi diagost, aki el is magyarázza mit mutat a gép. Igen érdekes a hiba, hogy hol van, hol nincs mint a mesében. Valamelyik modulod, vagy vezérlőd nem volt bolygatva mostanság? Lcm, gm, motor v váltó vezérlő stb...?
Nekem annó a Lcm beázás csinált akkor megmagyarázhatatlan csodákat!
Hozzászólás küldése

VigLink badge