![]() |
2015.10.01. 23:38
kanyobence írta:csikes77 írta:kanyobence írta:csikes77 írta:Sziasztok. Automata váltó kis fogaskerék ikonja világít a műszerfalon,és így nem működik a duda,multikormány tempomat stb. Valamikor viszont menet közben elalszik a kis ikon, és minden működik újra. Van esetleg valakinek ötlete milyen csatlakozót kellene megtakarítani ? Vagy mi lehet a baja?
Fogaskerék ugye automata váltó hibára utal (vészprogram vagy egyéb)
De hogy a duda meg a kormány egyéb dolgai nem mennek, az kormány átvezető szallag gyanús.
Bár így ahogy leírod, komplexebbnek tűnik!
A szalagkábel jó kimértem. Valami kontakt hibára gyanítok,mert amikor befordulok ide a házunkhoz vezető döcögős útra, felvillan meg elalszik a gombok világítása is folyamatosan.A diagon azt mondták jelentéktelen hiba ez a váltónál.Így nem is jegyeztem meg mi volt az. Kitörölte és nem jött vissza egy darabig. Konkrétan másnapig. A váltó működik szépen.
Sport,kézi,drive.
Én azért nem aludnék nyugodtan a váltó miatt, keress fel egy profi diagost, aki el is magyarázza mit mutat a gép. Igen érdekes a hiba, hogy hol van, hol nincs mint a mesében. Valamelyik modulod, vagy vezérlőd nem volt bolygatva mostanság? Lcm, gm, motor v váltó vezérlő stb...?
Nekem annó a Lcm beázás csinált akkor megmagyarázhatatlan csodákat!
2015.10.02. 18:10
2015.10.02. 18:59
540 írta:Üdv Urak!
Mi válthatja ki,hogy világít a Kipörgésgátló sárga háromszög ?Merre keresgéljek?Elvitték KPM vizsgára.Mikor visszakaptam,már világított.
Előre is köszönöm.
Viktor
2015.10.02. 19:44
2015.10.02. 20:06
540 írta:Fékfolyadék?
2015.10.02. 20:14
2015.10.02. 20:24
540 írta:Ok.Ez tiszta,holnap kiolvassák,csak nem értem a fékfolyadékot.Plusz türelmetlen vagyok.Idegesít,hogy mikor visszakaptam világított,Előtte nem.
2015.10.02. 20:42
540 írta:Ok.Ez tiszta,holnap kiolvassák,csak nem értem a fékfolyadékot.Plusz türelmetlen vagyok.Idegesít,hogy mikor visszakaptam világított,Előtte nem.
2015.10.02. 21:20
2015.10.02. 23:45
540 írta:Valóban nincs frissítve az adatlap.Nem gondoltam,hogy ezt kéne mielőtt felteszek egy kérdést.Amúgy az autó 98-as 523 IA Touring.Az ABS topikot pedig valóban nem olvastam,de még a hűtőviz topikot sem,mivel jelenleg ezekkel még nincs gond.Ettől függetlenül nyilván nem hiába írtál oda.Biztos segíteni fog bárkinek,akár még nekem is ha az fog elromlani.
Üdv
2015.10.02. 23:49
Gallaca írta:540 írta:Valóban nincs frissítve az adatlap.Nem gondoltam,hogy ezt kéne mielőtt felteszek egy kérdést.Amúgy az autó 98-as 523 IA Touring.Az ABS topikot pedig valóban nem olvastam,de még a hűtőviz topikot sem,mivel jelenleg ezekkel még nincs gond.Ettől függetlenül nyilván nem hiába írtál oda.Biztos segíteni fog bárkinek,akár még nekem is ha az fog elromlani.
Üdv
Nem árt tudni milyen autóról van szó. Ha 98-as, akkor gondolom ASC-s, így csak a diag segít. ASC-nél külön világító ASC lámpával még nem találkoztam, rendszerint az ABS lámpával együtt világít.
2015.10.03. 10:01
Gallaca írta:540 írta:Valóban nincs frissítve az adatlap.Nem gondoltam,hogy ezt kéne mielőtt felteszek egy kérdést.Amúgy az autó 98-as 523 IA Touring.Az ABS topikot pedig valóban nem olvastam,de még a hűtőviz topikot sem,mivel jelenleg ezekkel még nincs gond.Ettől függetlenül nyilván nem hiába írtál oda.Biztos segíteni fog bárkinek,akár még nekem is ha az fog elromlani.
Üdv
Nem árt tudni milyen autóról van szó. Ha 98-as, akkor gondolom ASC-s, így csak a diag segít. ASC-nél külön világító ASC lámpával még nem találkoztam, rendszerint az ABS lámpával együtt világít.
2015.10.03. 11:17
2015.10.03. 12:28
Jerry írta:Gallaca írta:540 írta:Valóban nincs frissítve az adatlap.Nem gondoltam,hogy ezt kéne mielőtt felteszek egy kérdést.Amúgy az autó 98-as 523 IA Touring.Az ABS topikot pedig valóban nem olvastam,de még a hűtőviz topikot sem,mivel jelenleg ezekkel még nincs gond.Ettől függetlenül nyilván nem hiába írtál oda.Biztos segíteni fog bárkinek,akár még nekem is ha az fog elromlani.
Üdv
Szerintem pofon egyszerű a megoldás.
A KPM-esek összenyomogattak mindent. Többek között az ASC gombot is.
Nyomd meg te is és visszakapcsolva a kipörgésgátlót, már nem fog világítani.
2015.10.03. 12:59
2015.10.03. 13:11
540 írta:Kikapcsolt állapotban vílágít,a következő indításig.Nekem világít folyamatosan,hiába kapcsolgatom.Az abs viszont egyből elalszik,ha beindítom.
2015.10.03. 20:26
540 írta:Kikapcsolt állapotban vílágít,a következő indításig.Nekem világít folyamatosan,hiába kapcsolgatom.Az abs viszont egyből elalszik,ha beindítom.
2015.10.04. 17:13
2015.10.05. 05:57
2015.10.05. 08:16
Jerry írta:Érdekes, tegnap csináltam egy throttle valve adaptation resetet és ennek következtében elkezdett nálam is világítani az ASC lámpa (és megemelte az alapjárati fordulatszámot).
Összefüggést, a hiányos ismereteimnek hála, nem találtam.
Hibatárolót megnézve ott virított, hogy "missing throttle valve value" vagy valami hasonló. Kitöröltem a hibát és szerencsére visszaállt az alapjárat normálisra és az ASC is abbahagyta a jajveszékelést.
Lehet, hogy nem minden adaptációt kellene ész nélkül törölgetnem?!