* *
Pontos idő: 2026.08.31. 09:06

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 25847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 1293  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Átnézés
HozzászólásElküldve: 2008.05.14. 22:15 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: m57
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
vaszarig írta:
Sziasztok!

Tegnap voltam Pellérden Somogyinál! Maximálisan meg vagyok elégedve velük! Aki teheti, menjen nyugodtan oda! :) 17 éve csak bmw-t szerelnek, ismeri őket rendesen, és ami nekem különösen tetszett, hogy nem lehúzós, csak azt cserélteti ki veled, amit nagyon muszáj. Ja, és ami még nagyon tetszett, hogy engedte, hogy a műhelybe legyek, mikor csinálták a kocsit! :) Egyébként azt mondta, hogy nagyon jó állapotban van a bömbim! :lol:
A szíjakat + a vízpumpát még nem kellet cserélni, ellenben cserélt a bal hátsó futóműben 2db alkatrészt, meg azt mondta, hogy a gumibakok lesznek majd a következő körben esedékesek, de az még nem sürgős! :) Szóval csak ajánlani tudom, nagyon rendesek! :wink:

Szia!!!!!!!!!

Mit szólsz a Somogyi Jani műhelyfelszereléséhez? Szerintem nagyon ott van a szeren ahhoz képest, hogy csak ketten melóznak a műhelyben. Ja , és az összes célszerszám GYÁRI, megnéztem,mert nem akartam elhinni mikor mondta.
Profi műhely,profi meló.
üdv
bezo

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2008.05.14. 22:48 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
Kivitele: Touring
bezo írta:
vaszarig írta:
Sziasztok!

Tegnap voltam Pellérden Somogyinál! Maximálisan meg vagyok elégedve velük! Aki teheti, menjen nyugodtan oda! :) 17 éve csak bmw-t szerelnek, ismeri őket rendesen, és ami nekem különösen tetszett, hogy nem lehúzós, csak azt cserélteti ki veled, amit nagyon muszáj. Ja, és ami még nagyon tetszett, hogy engedte, hogy a műhelybe legyek, mikor csinálták a kocsit! :) Egyébként azt mondta, hogy nagyon jó állapotban van a bömbim! :lol:
A szíjakat + a vízpumpát még nem kellet cserélni, ellenben cserélt a bal hátsó futóműben 2db alkatrészt, meg azt mondta, hogy a gumibakok lesznek majd a következő körben esedékesek, de az még nem sürgős! :) Szóval csak ajánlani tudom, nagyon rendesek! :wink:

Szia!!!!!!!!!

Mit szólsz a Somogyi Jani műhelyfelszereléséhez? Szerintem nagyon ott van a szeren ahhoz képest, hogy csak ketten melóznak a műhelyben. Ja , és az összes célszerszám GYÁRI, megnéztem,mert nem akartam elhinni mikor mondta.
Profi műhely,profi meló.
üdv
bezo

Hali!

Még1szer nagyon köszi, h megadtad a számukat. Szerintem is királyak. Így kéne kinéznie valamennyi autószerelőműhelynek! Olyan rend volt, ahogy mondod, mindennek megvolt a helye, a padló tök tiszta volt, szóval, engem meggyőztek. Én szerintem ezentúl csak hozzájuk fogom vinni a gépem! :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.15. 16:50 
Újonc
Újonc

nagyon nagyon NAGYON régóta szeretném megtudni, hogy mi van akkor, ha első rendszám nélkül járok?

Megállít a rendőr, vagy nem foglalkozik vele, vagy meg akar büntetni, ha azt mondom, hogy leesett akkor mi van? És ha megbüntet akkor mennyire? És ha már 3x elkaptak miatta vagy pontot kapok? De ha leesik akkor is pontot kapok? Kéne valaki aki jár rendszám nélkül is tudja, hogy megy ez..

köszi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.15. 19:04 
Guru
Guru

Kapott köszik: 3 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 25i
Évjárata: 2004
Kivitele: Coupe
ddome írta:
nagyon nagyon NAGYON régóta szeretném megtudni, hogy mi van akkor, ha első rendszám nélkül járok?

Megállít a rendőr, vagy nem foglalkozik vele, vagy meg akar büntetni, ha azt mondom, hogy leesett akkor mi van? És ha megbüntet akkor mennyire? És ha már 3x elkaptak miatta vagy pontot kapok? De ha leesik akkor is pontot kapok? Kéne valaki aki jár rendszám nélkül is tudja, hogy megy ez..

köszi

na ezzel kapcsolatban a következőt sikerült kitúrni (egyelőre):

van egy olyan, hogy 1999. évi LXXXIV. törvény a közúti közlekedési nyilvántartásról. ennek a 33. § (5) bekezdése így szól:
A jármű tulajdonosa (üzemben tartója) a járműokmány és a jármű hatósági jelzése, a jogosított - parkolási igazolvány esetében a jogosított vagy annak törvényes képviselője - a járművezetésre jogosító okmány, illetve a parkolási igazolvány elvesztését, megsemmisülését, eltulajdonítását a körzetközponti jegyzőnél köteles haladéktalanul, de legkésőbb a tudomására jutástól számított három munkanapon belül bejelenteni.

ebből én azt a következtetést vonnám le, hogy még ha azt is mondod a rendőrnek, hogy reggel leesett, de holnap bejelented, még akkor sem nagyon csinálhat semmit. a költsége ennek annyi lehet, hogy új rendszámot kell valóban csináltatni, meg van egy kis szaladgálás ide-oda a rendszám elvesztése esetén (mert gondolom, ha a rendőrnek azt mondod, be fogod jelenteni, lehet, hogy van valami hivatalos út, hogy ezt nyomon is kövessék, hogy tényleg). az azért hasznos, ha a rendőr nem látja meg a hátsó ülésen a leszedett táblát.

a KRESZ 5. § (5) szerint:
A hatósági jelzést a járművön jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni vagy letakarni tilos.

ez az elhagyásra nem vonatkoztatható szerintem.

a szabálysétések között nem találtam olyan tényállást, ami a rendszámmal lenne kapcsolatos.

aztán lehet, hogy máshol még szabályozzák ezt a kérdést. tovább kutatok.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára efer 2008.05.15. 19:35-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2008.05.15. 19:12 
Törzsvendég
Törzsvendég

Kapott köszik: 1
Évjárata: 2001
bezo írta:
vaszarig írta:
Sziasztok!

Szia!!!!!!!!!

Profi műhely,profi meló.
üdv
bezo

csak sokat dumál, főleg ha ott vagy vele
végülis a te órád ketyeg :twisted:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.15. 19:46 
Guru
Guru

van mégegy hely, ahol megemlékeznek erről a rendszámtábla dologról:

35/2000. (XI. 30.) BM rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

65. § (1) A megrongálódott, elhasználódott - de még azonosítható - rendszámtábla utángyártása a közlekedési igazgatási hatóság engedélyével történik. Az igazgatási szolgáltatási díj ügyfél általi megfizetése után a Hivatal gondoskodik a gyártótól való megrendelésről. A megrongálódott rendszámtáblát a 47. § (7) bekezdése szerint be kell vonni.

(2) Az elveszett, eltulajdonított, megsemmisült hatósági jelzés a nyilvántartásban történő ellenőrzést követően a közlekedési igazgatási hatóság engedélye alapján gyártható le. Az utángyártás tényét a nyilvántartásban rögzíteni kell.

(3) Közlekedési igazgatási hatóság kérelemre az (1) és (2) bekezdés szerint utángyártott rendszámtábla átadásáig, de legfeljebb 30 napos érvényességgel E betűjelű ideiglenes rendszámtáblát adhat ki. Az utángyártott rendszámtábla átadásakor az ideiglenes rendszámtáblát az ügyféltől be kell vonni.

(4) Nem engedélyezhető az elveszett, eltulajdonított, megsemmisült hatósági jelzés utángyártása, ha egy hatósági jelzés másodízben, illetve ha a két hatósági jelzés egyszerre, vagy szóló motorkerékpár, pótkocsi hatósági jelzés tűnik el.

(5) A régi típusú elveszett, ellopott vagy megrongálódott rendszámtábla utángyártása esetén a régi típusú rendszámtábla gyártására kell intézkedni.

(6) Az új típusú rendszámtábla utángyártása kizárólag a regisztrációs matrica megléte esetén engedélyezhető. Ez esetben az ügyfél a rendszám utángyártására vonatkozó kérelmével egyidejűleg nyilatkozik a közlekedési igazgatási hatóságnál a regisztrációs matrica meglétéről, illetőleg sértetlenségéről, valamint bemutatja a forgalmi engedélyét. Az ügyintéző a forgalmi engedélyen szereplő regisztrációs matrica vonalkódja, valamint az ügyfél nyilatkozata alapján engedélyezi az utángyártását. Engedélyezés hiányában csak rendszámcsere lehetséges.

(7) A (6) bekezdésben megjelölt esetben az utángyártott új típusú rendszámtábla átadásáig, de legfeljebb harminc napig egy rendszámtáblával is lehet közlekedni.

(8) Ha a közlekedési igazgatási hatóság a (4) bekezdés alapján nem engedélyezi a hatósági jelzés utángyártását, akkor a hatósági jelzés elvesztésének, eltulajdonításának és megsemmisülésének a bejelentését követően haladéktalanul gondoskodik az elvesztés, eltulajdonítás vagy megsemmisülés tényének a nyilvántartáson történő átvezetéséről.

(9) Ha a hatósági jelzés eltulajdonítása miatt a rendőrségnél feljelentést tettek, a rendőrség haladéktalanul, elektronikus úton értesíti a Hivatalt, amely haladéktalanul gondoskodik a hatósági jelzés eltulajdonítása tényének a nyilvántartáson történő átvezetéséről.

(10) Ha a közlekedési igazgatási hatóság értesül a hatósági jelzés megtalálásáról, úgy haladéktalanul gondoskodik a találás tényének a nyilvántartáson történő átvezetéséről.

(11) Ha a rendőrség értesül a hatósági jelzés megtalálásáról, úgy haladéktalanul értesíti bármely közlekedési igazgatási hatóságot, amely gondoskodik a találás tényének a nyilvántartáson történő átvezetéséről.

(12) A hatósági jelzés elvesztéséről, eltulajdonításáról, megsemmisüléséről, illetve megtalálásáról szóló jegyzőkönyvet okmánytári alapiratként a közlekedési igazgatási hatóság a Hivatalnak továbbítja.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.15. 20:36 
Guru
Guru

mondjuk azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy rendszámtábla nélkül jelentősen megnő a rendőr általi megállítás kockázata - csak ezért is eszükbe juthat, hogy vegzáljanak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.16. 21:04 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
efer írta:
mondjuk azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy rendszámtábla nélkül jelentősen megnő a rendőr általi megállítás kockázata - csak ezért is eszükbe juthat, hogy vegzáljanak.

És akkor mi van ha kisseb, és matrica?? Azért is piszkálnak??Pedig jobban néz ki rendszám nélkül a vas..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.17. 19:44 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
nagyon töröm a fejem, mert mindig sportülést akartam az autómba, most pedig lenne lehetőségem egy teljes szettet venni:
450 EUR-t kérnek érte, és egy M-es belső, de nem bőrös, hanem szövetbetétes és az ülés széleken az alcantara van.
ha jól emlékszem, akkor a Visor gépében volt ilyen ülés, szerintem pompásan néz ki.
ebben az árban megkapnám a 4 db ajtókárpitot is.
szerintetek megéri ezt az árat? :roll:
ez ugye kb. 120eft. :cry:
rövid időn belül választ kell adnom.
valaki vett már ilyet, ha igen mennyiért, vagy mennyit szabad érte adni? :roll:
(tök hülye kérdések, de én - őszintén - kicsit soknak tartom ezt az árat)

köszi.
roland

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Ülés
HozzászólásElküldve: 2008.05.17. 20:57 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 23 alkalommal
Kapott köszik: 46 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: M57/T2
Évjárata: 2006
kovessyroli írta:
nagyon töröm a fejem, mert mindig sportülést akartam az autómba, most pedig lenne lehetőségem egy teljes szettet venni:
450 EUR-t kérnek érte, és egy M-es belső, de nem bőrös, hanem szövetbetétes és az ülés széleken az alcantara van.
ha jól emlékszem, akkor a Visor gépében volt ilyen ülés, szerintem pompásan néz ki.

köszi.
roland

Szia Roli!

Mikor én a TDS-be akartam még bőrt, akkor nekem ennyiért akartak adni bőröst, kompletten, hibátlan állapotban. És ha jól emlékszem, azok elektromosak voltak. Viszont nem voltak sportülések. Nem tudom, szerintem ha tudsz, próbálj alkudni még belőle! :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Ülés
HozzászólásElküldve: 2008.05.17. 21:22 
E39 FAN
E39 FAN

vaszarig írta:
kovessyroli írta:

köszi.
roland

Szia Roli!

Mikor én a TDS-be akartam még bőrt, akkor nekem ennyiért akartak adni bőröst, kompletten, hibátlan állapotban. És ha jól emlékszem, azok elektromosak voltak. Viszont nem voltak sportülések. Nem tudom, szerintem ha tudsz, próbálj alkudni még belőle! :)

nekem a 30d-ben memóriás motoros bőrkárpit volt. a motoros állítás először tnekem tök nagy élmény volt, elegáns, meg tök nagy feeling, de ha egyedül használod az autót, akor tudod nélkülözni, mert én legalábbis nem nagyon állítgatom az ülést.
másnak meg nem engedem vezetni :lol:
a bőrrel meg úgy vagyok, hogy olyan luxus érzetet ad, ha nézed, de a szövet kényelmesebb, ha ülsz benne.
ez a nagy dilemma. :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.18. 18:05 
Guru
Guru

Szerintem nagyon jó ár érte én imádtam. Főleg a combtámasz! A bőr szerintem ténylegesen csak annak jó aki dohányzik, abba nem ivódik bele és nem ég ki, ha elnyomod rajta a csikket. Alcantarába M-sportban nincs masszírozós és elektromos asszem, de mindkettő csak rongyrázás. Ennyivel kevesebb szarik majd be :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.19. 14:59 
Guru
Guru

Motor tipusa: 530i
Kamionnal ütközött egy személyautó a 7-es főúton a Galambok-zalakomáromi kereszteződésben.Az ütközés után a személyautó kigyulladt, a sofőr bennégett, életét vesztette. Halálát a vizsgálatok szerint a tűz okozta. Fia és neje, az autó utasai súlyos sérüléseket szenvedett.Az asszonyt mentőhelikopterrel szállították kórházba.Az összeroncsolódott kocsiból a tűzoltók vágták ki az idősebb házaspárt és a velük utazó felnőtt fiukat. :cry:
Fotó: MTI
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.19. 17:28 
E39 FAN
E39 FAN

mate írta:
Kamionnal ütközött egy személyautó a 7-es főúton a Galambok-zalakomáromi kereszteződésben.Az ütközés után a személyautó kigyulladt, a sofőr bennégett, életét vesztette. Halálát a vizsgálatok szerint a tűz okozta. Fia és neje, az autó utasai súlyos sérüléseket szenvedett.Az asszonyt mentőhelikopterrel szállították kórházba.Az összeroncsolódott kocsiból a tűzoltók vágták ki az idősebb házaspárt és a velük utazó felnőtt fiukat. :cry:
Fotó: MTI
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

én ettől a kereszteződéstől kb. 15 km-re lakom, itt már több halálos baleset történt, főleg külföldiek nem állnak meg a stop táblánál, pedig 1 éve átépítették a kereszteződést.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.19. 17:56 
haladó
haladó

Igen, eleg komoly atalakulason ment at az a keresztezodes, de meg igy is ratyi. Bar ahogy nezem itt a BMW-s volt a hibas, mert a 7-esen "akart atmenni", es ott biza Stop tabla van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.19. 20:20 
haladó
haladó

Hát nem épen szívderitő látvány,én a "szitu"mindkét oldalán "lehetek"...((( De ahoz képest hogy a "Man kutya" kamion lendületből oldalba kapta,elég jól megmaradt az utastér.... Nem jó ez innen se,meg onnan se..(( Mindenki vigyázzon Magára!!!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.19. 21:03 
Guru
Guru

Széria kód: F07
Motor tipusa: 535xd
Évjárata: 2012
Ide sajnos a bömbi tudománya is kevés volt már! :S

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.19. 22:13 
haladó
haladó

3-ból 2...
Nem tudom mennyivel mehetett, de volt sebesség is. A túlélési zóna azért jó, ha nem gyullad ki lehet a sofőr is túléli.
Minket 180-nál megmentett a Bömös, úgyhogy minden tiszteletem az Övé.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.19. 22:26 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
hát nem tom! nem nevezném "jó túlélési zónának", mert a tűzoltó épp a sofőr helyén áll :!: :oops: :cry:

az ibsének esélye sem volt az biztos! sokan elfelejtik és nem okítani akarok, de hiába az erős és biztonságos autó, az ember egy bizonyos lassulást már nem visel el. egyszerűen leszakadnak a belső szervek :!: :?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2008.05.20. 07:12 
haladó
haladó

Labi itt nem a belsö szervek szakadtak szerintem hanem az egésipse a bmwszanaszét szakadt a lég zsakot nem latom nyilt e,vagy a tuzoltok ki vagtak lehet. szar látvány föleg a bmw szine olyan mint az enyém.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 25847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 1293  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]