![]() |
2016.02.14. 19:02
atesz155 írta:öreglala írta:admin írta:öreglala írta:520d tulajokat kérdezném: nektek hidegen 0-5 fok külső hőmérsékleten mennyi ideig izzít az autó, mert az enyémen kb. 2 másodperc múlva kialszik a visszajelző.
Nekem is kb adig izzit.
Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el
köszi!
Nem tudom, próbáltatok-e már rátenni direktbe egy izzítógyertyát pl. egy akksira. Egy jobb minőségú gyertyánál is kb 2-3 másodperc, mire éppen hogy elkezd izzani a hegye.
Természetesen nem 2 másodpercig izzít az izzítógyertya, csak addig világít a piktogram. Hogy lenne képes 2 másodperc alatt felizzani egy olyan vastag izzítószál több száz fokra...
Mérjetek rá egész nyugodtan direktben a gyertyáknál, akkor is lesz feszültség, amikor már a piktogram nem világít, és még nem is beszéltünk az utánizzításról, mint olyan...
2016.02.14. 19:34
Gallaca írta:Bor3sz írta:A kieg fűtéshez hozzá lehet "tanítani" egy telestart távirányítót? Elég a távirányító és a hozzá való vevő egység + laptoppal összehangolni?
Vagy ki kell cserélni a fűtés paneljét?
Ezt telóról firkáltam..
Nem laptoppal kell. Biztosíték kivétellel ha jól emlékszem.
2016.02.14. 20:33
Bor3sz írta:Gallaca írta:Bor3sz írta:A kieg fűtéshez hozzá lehet "tanítani" egy telestart távirányítót? Elég a távirányító és a hozzá való vevő egység + laptoppal összehangolni?
Vagy ki kell cserélni a fűtés paneljét?
Ezt telóról firkáltam..
Nem laptoppal kell. Biztosíték kivétellel ha jól emlékszem.
Plug&play az egész, és a biztit kell cserélni?
Ezt telóról firkáltam..
2016.03.01. 02:03
2016.03.01. 04:38
Johnny1982 írta:Sziasztok!
Bár a télnek lassan vége, de megadta magàt a kiegészítő fűtésem!A hibajelenség: gyújtás ráad zúg 1 percig kB. és leáll...valaki találkozott már pontosan ezzel a hibával?
2016.03.01. 06:46
Johnny1982 írta:Sziasztok!
Bár a télnek lassan vége, de megadta magàt a kiegészítő fűtésem!A hibajelenség: gyújtás ráad zúg 1 percig kB. és leáll...valaki találkozott már pontosan ezzel a hibával?
2016.03.02. 21:05
2016.03.02. 21:26
Szabi46 írta:E53. Magyar a navim. Kipróbáltam az általam időzítéses fűtést de csak a ventilátorok mennek amikorra beállítom. A menübe "Kül. Ventilláció" a neve ezen belül van az időzítő 1 - 2 és a "kül.vent. direkt mód" mindegyikre csak a ventilátorok mennek. Olvastam hogy fel kellene csak kódolni a kocsit? Hogyan tudom elindítani a kályhát, hogy tudjam az tuti jó? Néha hidegen érzem, hogy elindul a szag alapján, de nem tudom, hogy meddig működik.
2016.09.11. 21:46
2016.09.11. 22:01
bzsoltie írta:Mivel a kályha annyira kuka volt a kocsiban, hogy már a vezérlőpanellal sem tudott kommunikálni a diag, vettem egy működőnek mondott bontott kályhát. Be lett szerelve, próbáltam indítani INPÁból. A kályha nem kezd el fűteni, hanem egyből "Cooling" módba kapcsol. A hibaüzenetek között el találni: Circulation pump, open circuit, Error present. Az már tutinak tűnik, hogy engem ezzel átvertek, na de pontosan mi is, és hogyan lehet orvosolni ezt a hibát? Köszönöm
2016.09.11. 22:42
Gallaca írta:bzsoltie írta:Mivel a kályha annyira kuka volt a kocsiban, hogy már a vezérlőpanellal sem tudott kommunikálni a diag, vettem egy működőnek mondott bontott kályhát. Be lett szerelve, próbáltam indítani INPÁból. A kályha nem kezd el fűteni, hanem egyből "Cooling" módba kapcsol. A hibaüzenetek között el találni: Circulation pump, open circuit, Error present. Az már tutinak tűnik, hogy engem ezzel átvertek, na de pontosan mi is, és hogyan lehet orvosolni ezt a hibát? Köszönöm
A keringető szivattyú rossz a kályha végén. Csere. Tedd át a régiről, miután leellenőrizted, hogy nem zárlatos-e, illetve működik.
2016.09.12. 19:51
bzsoltie írta:Gallaca írta:bzsoltie írta:Mivel a kályha annyira kuka volt a kocsiban, hogy már a vezérlőpanellal sem tudott kommunikálni a diag, vettem egy működőnek mondott bontott kályhát. Be lett szerelve, próbáltam indítani INPÁból. A kályha nem kezd el fűteni, hanem egyből "Cooling" módba kapcsol. A hibaüzenetek között el találni: Circulation pump, open circuit, Error present. Az már tutinak tűnik, hogy engem ezzel átvertek, na de pontosan mi is, és hogyan lehet orvosolni ezt a hibát? Köszönöm
A keringető szivattyú rossz a kályha végén. Csere. Tedd át a régiről, miután leellenőrizted, hogy nem zárlatos-e, illetve működik.
Köszönöm. Van egy sejtésem hogy nem lesz jó, mert szerintem azért sült meg a vezérlőpanelja, mert azon is bedöglött és ott forrt a víz.
2016.09.12. 19:57
2016.09.13. 16:02
atesz155 írta:Sziasztok,
össze lehet hozni a WEBASTO gyári diagnosztikai szoftverét (Webasto Thermo Test) OBD-n keresztül? Vagy más protokollt használ?
2016.09.13. 16:14
rockolo77 írta:atesz155 írta:Sziasztok,
össze lehet hozni a WEBASTO gyári diagnosztikai szoftverét (Webasto Thermo Test) OBD-n keresztül? Vagy más protokollt használ?
Tudtommal nem, ezért nem vállalják webastoék a javítást.
2016.09.17. 12:49
2016.09.17. 16:14
NagyMatyas írta:Barátom autója a következő hibakódot írja:
S0214 - No communication possible with: indep/aux heater. Mit lenne javasolt megnézni rajta? Az autó egyébként egy 2002-es 25d, nagy MID-es és lámpa kapcsoló alatt van egy pár gombos egység, amivel programozni, indítani lehet a fűtést. Szerintem a kályha működik, mert pillanatok alatt bemelegszik az autó.
2016.09.17. 18:22
atesz155 írta:NagyMatyas írta:Barátom autója a következő hibakódot írja:
S0214 - No communication possible with: indep/aux heater. Mit lenne javasolt megnézni rajta? Az autó egyébként egy 2002-es 25d, nagy MID-es és lámpa kapcsoló alatt van egy pár gombos egység, amivel programozni, indítani lehet a fűtést. Szerintem a kályha működik, mert pillanatok alatt bemelegszik az autó.
Ha most, ebben az idöben melegszik fel gyorsan a motorja, akkor ahhoz biztos, hogy nincs köze a kályhának, mert az csak 5°C alatt kapcsol be, mint kiegészítö fütés.
Ahogy a hibakódot elnézem, nem BMW specifikus diaggal lett csinálva. INPA-val kell ránézni, azzal be is lehet kapcsolni a kályhát és konkret hibakódot tudsz olvasni. Vagy ha INPA-val Sem tudsz olvasni, akkor a webasto elektronikája halt el.
2016.09.17. 18:41
2016.09.17. 19:17
NagyMatyas írta:atesz155 írta:NagyMatyas írta:Barátom autója a következő hibakódot írja:
Ha most, ebben az idöben melegszik fel gyorsan a motorja, akkor ahhoz biztos, hogy nincs köze a kályhának, mert az csak 5°C alatt kapcsol be, mint kiegészítö fütés.
Ahogy a hibakódot elnézem, nem BMW specifikus diaggal lett csinálva. INPA-val kell ránézni, azzal be is lehet kapcsolni a kályhát és konkret hibakódot tudsz olvasni. Vagy ha INPA-val Sem tudsz olvasni, akkor a webasto elektronikája halt el.
Teljesen BMW specifikus diaggal csináltam (ISTA-D). INPA nem is hozta hibánakEl tudom indítani a kályhát a saját gombjával, de nem fűt, mert 5 foknál melegebb van.