Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kiegészitő fűtés

2016.02.14. 19:02

atesz155 írta:
öreglala írta:
admin írta:
öreglala írta:520d tulajokat kérdezném: nektek hidegen 0-5 fok külső hőmérsékleten mennyi ideig izzít az autó, mert az enyémen kb. 2 másodperc múlva kialszik a visszajelző.

Nekem is kb adig izzit.

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

köszi!

Nem tudom, próbáltatok-e már rátenni direktbe egy izzítógyertyát pl. egy akksira. Egy jobb minőségú gyertyánál is kb 2-3 másodperc, mire éppen hogy elkezd izzani a hegye.
Természetesen nem 2 másodpercig izzít az izzítógyertya, csak addig világít a piktogram. Hogy lenne képes 2 másodperc alatt felizzani egy olyan vastag izzítószál több száz fokra...
Mérjetek rá egész nyugodtan direktben a gyertyáknál, akkor is lesz feszültség, amikor már a piktogram nem világít, és még nem is beszéltünk az utánizzításról, mint olyan... :facepalm:

Igen, én is erre gondoltam, régi off autómban is így volt. 4 hengeres izzítóelektronika lábkiosztása nincs meg valakinek? Köszönet!

2016.02.14. 19:34

Gallaca írta:
Bor3sz írta:A kieg fűtéshez hozzá lehet "tanítani" egy telestart távirányítót? Elég a távirányító és a hozzá való vevő egység + laptoppal összehangolni?
Vagy ki kell cserélni a fűtés paneljét?

Ezt telóról firkáltam..

Nem laptoppal kell. Biztosíték kivétellel ha jól emlékszem.

Plug&play az egész, és a biztit kell cserélni?

Ezt telóról firkáltam..

2016.02.14. 20:33

Bor3sz írta:
Gallaca írta:
Bor3sz írta:A kieg fűtéshez hozzá lehet "tanítani" egy telestart távirányítót? Elég a távirányító és a hozzá való vevő egység + laptoppal összehangolni?
Vagy ki kell cserélni a fűtés paneljét?

Ezt telóról firkáltam..

Nem laptoppal kell. Biztosíték kivétellel ha jól emlékszem.

Plug&play az egész, és a biztit kell cserélni?

Ezt telóról firkáltam..

http://etk.bmwsar.ru/eba_docs/205en.pdf

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bor3sz
Értékelés: 4.76%

2016.03.01. 02:03

Sziasztok!
Bár a télnek lassan vége, de megadta magàt a kiegészítő fűtésem!A hibajelenség: gyújtás ráad zúg 1 percig kB. és leáll...valaki találkozott már pontosan ezzel a hibával?

2016.03.01. 04:38

Johnny1982 írta:Sziasztok!
Bár a télnek lassan vége, de megadta magàt a kiegészítő fűtésem!A hibajelenség: gyújtás ráad zúg 1 percig kB. és leáll...valaki találkozott már pontosan ezzel a hibával?

Izzítóstift-gyanús így elsőre...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára KissGSV 2016.03.01. 11:32-kor.

2016.03.01. 06:46

Johnny1982 írta:Sziasztok!

Bármi lehet, diag kell.

Tapatalk

2016.03.02. 21:05

E53. Magyar a navim. Kipróbáltam az általam időzítéses fűtést de csak a ventilátorok mennek amikorra beállítom. A menübe "Kül. Ventilláció" a neve ezen belül van az időzítő 1 - 2 és a "kül.vent. direkt mód" mindegyikre csak a ventilátorok mennek. Olvastam hogy fel kellene csak kódolni a kocsit? Hogyan tudom elindítani a kályhát, hogy tudjam az tuti jó? Néha hidegen érzem, hogy elindul a szag alapján, de nem tudom, hogy meddig működik.

2016.03.02. 21:26

Szabi46 írta:E53. Magyar a navim. Kipróbáltam az általam időzítéses fűtést de csak a ventilátorok mennek amikorra beállítom. A menübe "Kül. Ventilláció" a neve ezen belül van az időzítő 1 - 2 és a "kül.vent. direkt mód" mindegyikre csak a ventilátorok mennek. Olvastam hogy fel kellene csak kódolni a kocsit? Hogyan tudom elindítani a kályhát, hogy tudjam az tuti jó? Néha hidegen érzem, hogy elindul a szag alapján, de nem tudom, hogy meddig működik.

Igen, fel kell kódolni, addig csak ventid lesz. Direktben csak utána tudod indítani. Aki felkódolja el is tudja indítani diaggal. Kódolás előtt is.

2016.09.11. 21:46

Mivel a kályha annyira kuka volt a kocsiban, hogy már a vezérlőpanellal sem tudott kommunikálni a diag, vettem egy működőnek mondott bontott kályhát. Be lett szerelve, próbáltam indítani INPÁból. A kályha nem kezd el fűteni, hanem egyből "Cooling" módba kapcsol. A hibaüzenetek között el találni: Circulation pump, open circuit, Error present. Az már tutinak tűnik, hogy engem ezzel átvertek, na de pontosan mi is, és hogyan lehet orvosolni ezt a hibát? Köszönöm

2016.09.11. 22:01

bzsoltie írta:Mivel a kályha annyira kuka volt a kocsiban, hogy már a vezérlőpanellal sem tudott kommunikálni a diag, vettem egy működőnek mondott bontott kályhát. Be lett szerelve, próbáltam indítani INPÁból. A kályha nem kezd el fűteni, hanem egyből "Cooling" módba kapcsol. A hibaüzenetek között el találni: Circulation pump, open circuit, Error present. Az már tutinak tűnik, hogy engem ezzel átvertek, na de pontosan mi is, és hogyan lehet orvosolni ezt a hibát? Köszönöm

A keringető szivattyú rossz a kályha végén. Csere. Tedd át a régiről, miután leellenőrizted, hogy nem zárlatos-e, illetve működik.

2016.09.11. 22:42

Gallaca írta:
bzsoltie írta:Mivel a kályha annyira kuka volt a kocsiban, hogy már a vezérlőpanellal sem tudott kommunikálni a diag, vettem egy működőnek mondott bontott kályhát. Be lett szerelve, próbáltam indítani INPÁból. A kályha nem kezd el fűteni, hanem egyből "Cooling" módba kapcsol. A hibaüzenetek között el találni: Circulation pump, open circuit, Error present. Az már tutinak tűnik, hogy engem ezzel átvertek, na de pontosan mi is, és hogyan lehet orvosolni ezt a hibát? Köszönöm

A keringető szivattyú rossz a kályha végén. Csere. Tedd át a régiről, miután leellenőrizted, hogy nem zárlatos-e, illetve működik.

Köszönöm. Van egy sejtésem hogy nem lesz jó, mert szerintem azért sült meg a vezérlőpanelja, mert azon is bedöglött és ott forrt a víz.

2016.09.12. 19:51

bzsoltie írta:
Gallaca írta:

Köszönöm. Van egy sejtésem hogy nem lesz jó, mert szerintem azért sült meg a vezérlőpanelja, mert azon is bedöglött és ott forrt a víz.

Ment pü.

2016.09.12. 19:57

Sziasztok,

össze lehet hozni a WEBASTO gyári diagnosztikai szoftverét (Webasto Thermo Test) OBD-n keresztül? Vagy más protokollt használ?

2016.09.13. 16:02

atesz155 írta:Sziasztok,

össze lehet hozni a WEBASTO gyári diagnosztikai szoftverét (Webasto Thermo Test) OBD-n keresztül? Vagy más protokollt használ?

Tudtommal nem, ezért nem vállalják webastoék a javítást.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek rockolo77 az itt látható tagok köszönték meg: atesz155
Értékelés: 4.76%

2016.09.13. 16:14

rockolo77 írta:
atesz155 írta:Sziasztok,

Tudtommal nem, ezért nem vállalják webastoék a javítást.

Sziasztok,

Pont ma hívtam vagy 3 Webasto szervízest és senki nem vállalta, miután mondtam,hogy BMW :)
Van valakinek ismeretsége, hol tudnám megnézetni, vagy ez tényleg csak BMW szervízben lehet ?

Köszi.

2016.09.17. 12:49

Barátom autója a következő hibakódot írja:

S0214 - No communication possible with: indep/aux heater. Mit lenne javasolt megnézni rajta? Az autó egyébként egy 2002-es 25d, nagy MID-es és lámpa kapcsoló alatt van egy pár gombos egység, amivel programozni, indítani lehet a fűtést. Szerintem a kályha működik, mert pillanatok alatt bemelegszik az autó.

2016.09.17. 16:14

NagyMatyas írta:Barátom autója a következő hibakódot írja:

S0214 - No communication possible with: indep/aux heater. Mit lenne javasolt megnézni rajta? Az autó egyébként egy 2002-es 25d, nagy MID-es és lámpa kapcsoló alatt van egy pár gombos egység, amivel programozni, indítani lehet a fűtést. Szerintem a kályha működik, mert pillanatok alatt bemelegszik az autó.

Ha most, ebben az idöben melegszik fel gyorsan a motorja, akkor ahhoz biztos, hogy nincs köze a kályhának, mert az csak 5°C alatt kapcsol be, mint kiegészítö fütés.
Ahogy a hibakódot elnézem, nem BMW specifikus diaggal lett csinálva. INPA-val kell ránézni, azzal be is lehet kapcsolni a kályhát és konkret hibakódot tudsz olvasni. Vagy ha INPA-val Sem tudsz olvasni, akkor a webasto elektronikája halt el.

2016.09.17. 18:22

atesz155 írta:

Ha most, ebben az idöben melegszik fel gyorsan a motorja, akkor ahhoz biztos, hogy nincs köze a kályhának, mert az csak 5°C alatt kapcsol be, mint kiegészítö fütés.
Ahogy a hibakódot elnézem, nem BMW specifikus diaggal lett csinálva. INPA-val kell ránézni, azzal be is lehet kapcsolni a kályhát és konkret hibakódot tudsz olvasni. Vagy ha INPA-val Sem tudsz olvasni, akkor a webasto elektronikája halt el.

Teljesen BMW specifikus diaggal csináltam (ISTA-D). INPA nem is hozta hibának :) El tudom indítani a kályhát a saját gombjával, de nem fűt, mert 5 foknál melegebb van.

2016.09.17. 18:41

Pécsen tudtok valakit aki ránézne a webastomra? 525d

2016.09.17. 19:17

NagyMatyas írta:
atesz155 írta:

Teljesen BMW specifikus diaggal csináltam (ISTA-D). INPA nem is hozta hibának :) El tudom indítani a kályhát a saját gombjával, de nem fűt, mert 5 foknál melegebb van.

látja amúgy az inpa? Ha direktbe indítod, fűtenie kellene szerintem. Ha elindul, de nem fűt, ott vmi gond van, gondolok arra, hogy amúgy csak akkor indulna el, ha minden feltétel megfelel a fűtéshez, ergo ha elindul, fűteni is kellene. szóval érteD? :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge