* *
Pontos idő: 2026.04.27. 12:13

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 181  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2016.11.02. 22:44 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 819 alkalommal
Kapott köszik: 1843 alkalommal
Széria kód: E63
Motor tipusa: N63B48tu
Évjárata: 2006
Kivitele: Coupe
Blog: Blog megtekintése (2)
hamoriarpi írta:
Gallaca írta:
Igen 5hp18 van benne, 5-6 liternél nem tudsz többet lecserélni belőle váltólevétel nélkül.

De. Átmosásos technikával, géppel. ;)

Ok, akkor szőrözzünk. Akkor hány liter is kell? :D

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2016.11.02. 23:40 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Széria kód: E61
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (9)
Gallaca írta:
hamoriarpi írta:
Gallaca írta:
Igen 5hp18 van benne, 5-6 liternél nem tudsz többet lecserélni belőle váltólevétel nélkül.

De. Átmosásos technikával, géppel. ;)

Ok, akkor szőrözzünk. Akkor hány liter is kell? :D

13?
De akkor valóban új a töltet.

Tapatalkkal küldve az én SM-G920F eszközömről

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.28. 19:58 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: ?
Motor tipusa: ?
Évjárata: ?
Kivitele: ?
Blog: Blog megtekintése (0)
Sziasztok!
Tavasszal megvettem életem első 540-es bmw-jét egy e39 540i személyében. Nagyon szeretem az autót, mert valós érzelmeket tud kiváltani belőlem (is). Automata váltó van a gépben, ami elkezdett rakoncátlankodni, mondhatnám úgy is, hogy valószínűleg már a végsőket rúgja. Találtam egy váltós szakembert, volt már valamelyikőtöknek tapasztalata http://www.avaltos.hu/ ezzel a műhellyel?
Ha esetleg nem, személyes pozitív tapasztalatból tudnátok bátran ajánlani egy váltó felújítással foglalkozó szakembert?
Köszönöm a segítségeteket előre is!

Üdv.: Szabolcs

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 11:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 427 alkalommal
Kapott köszik: 479 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2005
Kivitele: Sedan
chauffeur írta:
Sziasztok!
Tavasszal megvettem életem első 540-es bmw-jét egy e39 540i személyében. Nagyon szeretem az autót, mert valós érzelmeket tud kiváltani belőlem (is). Automata váltó van a gépben, ami elkezdett rakoncátlankodni, mondhatnám úgy is, hogy valószínűleg már a végsőket rúgja. Találtam egy váltós szakembert, volt már valamelyikőtöknek tapasztalata http://www.avaltos.hu/ ezzel a műhellyel?
Ha esetleg nem, személyes pozitív tapasztalatból tudnátok bátran ajánlani egy váltó felújítással foglalkozó szakembert?

Üdv,

PAPP TAMÁS
Automata Váltók Javítása , Szervizelése

TELEFONSZÁM : 06-30-922-32-82

Itt már annyi embernek bevált, hogy nem is nagyon szoktunk mást ajánlani :wink: Már csak a Google találatok is magukért beszélnek. :!: Helyileg, ha jól rémlik ő is BP-n van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 17:20 
E39 FAN
E39 FAN

NagyMatyas írta:
chauffeur írta:
Sziasztok!

Üdv,

PAPP TAMÁS
Automata Váltók Javítása , Szervizelése

TELEFONSZÁM : 06-30-922-32-82

Itt már annyi embernek bevált, hogy nem is nagyon szoktunk mást ajánlani :wink: Már csak a Google találatok is magukért beszélnek. :!: Helyileg, ha jól rémlik ő is BP-n van.

Én ezzel már kötekszem! :doglotlo:
300++ft-os felújítás, kb. 70e lefutott km után újabb előirányzott 150e ft-os felújítás nem az ajánlott kategória! Ennél egy bontott váltó is többet bír! :doglotlo:
Lock-up megcsúszik, 80 tempomatnál vészprogram. Javaslat: Ismételt wandlerfelújítás 80-90e, előzőekben nem cserélt :facepalm: szeleptömb csere 60e. WTF?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 2 atesz155, notaridavid
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 18:53 
E39 FAN
E39 FAN

Gallaca írta:
Én ezzel már kötekszem! :doglotlo:
300++ft-os felújítás, kb. 70e lefutott km után újabb előirányzott 150e ft-os felújítás nem az ajánlott kategória! Ennél egy bontott váltó is többet bír! :doglotlo:
Lock-up megcsúszik, 80 tempomatnál vészprogram. Javaslat: Ismételt wandlerfelújítás 80-90e, előzőekben nem cserélt :facepalm: szeleptömb csere 60e. WTF?

Elég szarul hangzik!

A szeleptömb kérdése nálam is WTF? Elmondom, hogy miért. Amikor váltóst kerestem, akkor szerettem őket faggatni őket a felújítás menetéről. Sokuk szájából elhangzott, hogy bontás után borulhat az előre vizionált árajánlat nagy mértékben, ugyan is csak a látottak függvényében tudják megmondani, hogy ajánlott-e a szeleptömb csere vagy sem. Amennyiben úgy ítélik meg, hogy kell, az ügyfél pedig ellenkezőleg dönt, akkor alá íratnak vele egy papírt, amin a félreértések elkerülése véget az áll, hogy a kért és elvégzett munkára pont emiatt nem tudnak garanciát vállalni, mert tapasztalat alapján emiatt el fog fáradni a wandler és kezdődhet elölről a felújítása. Nyilván nincs 100%-os bizonyossága a dolognak, de ezek szerint sejthető, hogy kell-e cserélni a szeleptömböt vagy sem.

A wandler már nem bűzlik annyira, csak közepesen. (Nem tudom, hogy ő újítja-e fel vagy sem). Amikor én váltóst kerestem s.o.s-ben, akkor tapasztaltam meg, hogy gyakorlatilag mindegyik valahol úgy újíttatja fel a wandler-t, emiatt is csúsznak a határidők néha. Sokszor nem is a saját wandlered kapod vissza saját bevallásuk szerint, az a vicc. Emiatt benne lehet a pakliban az, hogy esetleg idő előtt elfárad. :roll:

Én személy szerint Balatonfűzfőn újíttattam fel a váltót. Az elvégzett munkával maximálisan elégedett voltam, a megbeszélt egy helyett, viszont a három hetes határidővel nem. Azóta megtudtam más forrásból, hogy ez szokott ott az egyetlen gond lenni. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 19:17 
Újonc
Újonc

Beszéltem Papp Tamással, azt mondta fel tudja újítani a váltómat, 500.000 Ft. Találtam közben egy bontott váltót, ami 70.000 km-rel ezelőtt lett teljeskörűen felújítva, az beszerelve olaj és szűrőcserével 250-300.000 Ft lenne. Tanácstalan vagyok mit tegyek. Lehet találni olyan bontott váltókat is, amik még nem lettek felújítva, de mivel e39-es bmw-kben ritka a 200.000 km alatti futás, ezért valószínűleg a felújítatlan bontott váltókkal is lesz baj.
Várom a rutinosak tanácsait.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 19:18 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Nekem a Bmw automata váltóval eddig nem volt szerencsére problémám, Mercedesszel viszont volt.
Körbetelefonáltam egy halom váltófelújítót, és arra jöttem rá, hogy ebben a szakmában egy nagyon komoly VÁLTÓKARTELL alakult ki, mert senki sem javít 350 - 400eft alatt, de ebben az árban még nincs is benne minden.
Egyébként 4 kilóért egy elég komoly motoron teljes gépmunkát végeznek - hengerfejet újítanak fel, stb.

Nekem egyetlen hiba volt, a 3-4-be váltáskor melegen megcsúszott.
Olvasgattam utána egy csomót, gyakorlatilag egy lamellasor cserét kellett volna csinálni ennél a fokozatnál, de mindeni ködösített, hogy a félmunkát nem csinálnak, stb., így mérgemben vettem egy bontott váltót egy t.k-s ML-ről 600 euróért, és megmaradt a zsebemben 200 - 250eft.

Én sosem újíttatnék fel itthon automata váltót, de ez nyilván csak az én véleményem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovessyroli az itt látható tagok köszönték meg: 3 bendegúz, bzsoltie, hamoriarpi
Értékelés: 14.29%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 19:41 
E39 FAN
E39 FAN

kovessyroli írta:
Nekem a Bmw automata váltóval eddig nem volt szerencsére problémám, Mercedesszel viszont volt.
Körbetelefonáltam egy halom váltófelújítót, és arra jöttem rá, hogy ebben a szakmában egy nagyon komoly VÁLTÓKARTELL alakult ki, mert senki sem javít 350 - 400eft alatt, de ebben az árban még nincs is benne minden.
Egyébként 4 kilóért egy elég komoly motoron teljes gépmunkát végeznek - hengerfejet újítanak fel, stb.

Nekem egyetlen hiba volt, a 3-4-be váltáskor melegen megcsúszott.
Olvasgattam utána egy csomót, gyakorlatilag egy lamellasor cserét kellett volna csinálni ennél a fokozatnál, de mindeni ködösített, hogy a félmunkát nem csinálnak, stb., így mérgemben vettem egy bontott váltót egy t.k-s ML-ről 600 euróért, és megmaradt a zsebemben 200 - 250eft.

Én sosem újíttatnék fel itthon automata váltót, de ez nyilván csak az én véleményem.

Bennem is kialakult már kicsit ez a kép, hogy úgy tudják újra feltámasztani a váltót és garanciát adni, hogy kb, amivel gond lehet a jövőben, azt kicserélik. Ezzel nincs is baj. A probléma ott kezdődne, hogyha egy ilyen részleges javítás után meg kellene magyarázni az ügyfélnek, hogy miért állt meg a váltója (teljesen másból kifolyólag). Szerinted, ezt a mi kis országukban el lehetne játszani? Szerintem nem. :doglotlo:

Egyébként halkan jegyzem csak meg, hogy azért a spekulációd sem helytálló, mert lehetett a te gondod csapágy, illetve szeleptömb kopás is. Ez azért árnyalja a képet :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 19:48 
E39 FAN
E39 FAN

chauffeur írta:
Beszéltem Papp Tamással, azt mondta fel tudja újítani a váltómat, 500.000 Ft. Találtam közben egy bontott váltót, ami 70.000 km-rel ezelőtt lett teljeskörűen felújítva, az beszerelve olaj és szűrőcserével 250-300.000 Ft lenne. Tanácstalan vagyok mit tegyek. Lehet találni olyan bontott váltókat is, amik még nem lettek felújítva, de mivel e39-es bmw-kben ritka a 200.000 km alatti futás, ezért valószínűleg a felújítatlan bontott váltókkal is lesz baj.
Várom a rutinosak tanácsait.

Sok pénz nagyon, ennyiért biztos más megoldást keresnék. 100 körül, már általában lehet kapni ellenőrizhető forrásból olyan bontott váltókat, amik jó eséllyel 1-200 ezer km-et elmennek szó nélkül. :wink:

Fűzfői váltós: Balogh Gábor 70/ 331 52 54 Kérdezd meg, hogy ő mit mondana rá, ha nem gond számodra a távolság. :wink: Én ajánlom őket, 30 ezer km belement a váltóba azóta, elég nehéz lábbal. Tudom nem nagy futás, de lekopogom közel két éve jó. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 21:33 
Újonc
Újonc

Köszi szépen a tanácsot, holnap beszélek Balogh Gáborral, hátha mond valami költséghatékonyabb megoldást. Ha nem muszáj, nem újíttatom fel 5-600 ezerért a váltómat. További sok gondtalan km-t kívánok a váltódba. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 21:49 
Guru
Guru

Adott köszi: 33 alkalommal
Kapott köszik: 167 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 40i M62
Évjárata: 1997
chauffeur írta:
Köszi szépen a tanácsot, holnap beszélek Balogh Gáborral, hátha mond valami költséghatékonyabb megoldást. Ha nem muszáj, nem újíttatom fel 5-600 ezerért a váltómat. További sok gondtalan km-t kívánok a váltódba. :D

Akkor leírom a saját tapasztalataim. Elpusztult a váltó a kocsiban, vettem egy bontottat 100e ft-rt plusz egy rakat kölstég volt a munkadíj, az olaj, plusz tömítések. Cserében ez a váltó is meghalt 4 hónap múlva, így elvittem felújítattni. Ez nagyjából két éve és durván 50e km-el ezelőtt volt, azóta elégedett vagyok a váltóval.

A bontott darabokkal szerinem nagy csodát nehéz találni, időzített bomba a nagy része. Viszont az anyagot és munkadíjjat mindkét esetben ki kell fizetni, napokig szervízben áll az autó, csak a fölösleges logisztika van vele, így ezektől én meg akartam kímélni magam.

Kép

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 21:52 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 1167 alkalommal
Kapott köszik: 1230 alkalommal
Széria kód: E61
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (9)
Megint oda fogunk kilyukadni, hogy venni kell Schnitzer Szabitól egy kipróbált bontottat és olajcsere nélkül felrakni, hadd szaladjon. Nem? De!

Tapatalkkal küldve az én SM-G920F eszközömről

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: 3 bzsoltie, Gallaca, NagyMatyas
Értékelés: 14.29%
Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 22:02 
Újonc
Újonc

Megkérdezhetem ki újította fel a váltódat és mennyiért?
A bontottnak megvan az a fajta hátránya, hogy full lutri, hogy milyet fogsz ki. Lehet, hogy a próbaúton jónak tűnik, de 2 hónap múlva bekrepál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 22:11 
Guru
Guru

chauffeur írta:
A bontottnak megvan az a fajta hátránya, hogy full lutri, hogy milyet fogsz ki. Lehet, hogy a próbaúton jónak tűnik, de 2 hónap múlva bekrepál.

Nekem Papp Tamás csinálta.

Kép

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 22:47 
E39 FAN
E39 FAN

Afterdark írta:
chauffeur írta:

Nyugi, van még laza 20 ezred, oszd be! :mrgreen: :nyelves:

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 22:48 
Guru
Guru

Gallaca írta:
Afterdark írta:
chauffeur írta:

Nyugi, van még laza 20 ezred, oszd be! :mrgreen: :nyelves:

Nem lesz annyi, ha megkapja a 4.4 motor terhelését.

Kép

Vissza a tetejére
 Profil Facebook  

HozzászólásElküldve: 2016.11.29. 23:00 
Újonc
Újonc

Valamit kezdeni fogok a váltóval tavasszal, amíg az autó téli álmot alszik a garázsban, addig van időm körbenézni, tájékozódni.
Egy biztos: 4.4 v8at nem az vesz, aki 120 tempomattal akar közlekedni, hát nekem is nehéz a lábam mikor benne ülök, és ha a tökéletességhez már "csak" egy jó váltó hiányzik, akkor meg kell adni neki ezt a törődést. :franko:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.11.30. 23:27 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
NagyMatyas írta:

Egyébként halkan jegyzem csak meg, hogy azért a spekulációd sem helytálló, mert lehetett a te gondod csapágy, illetve szeleptömb kopás is. Ez azért árnyalja a képet :wink:

A csapágycsere a lamellasor cserével egyenlő nehézségű művelet, az anyagára a komplett felújításokra mondott 400e - 500eft-okhoz képest elhanyagolható. Nyilvánvaló, hogy azt is kellett volna cserélni, ha már egyszer szét van szedve a váltó.

A szeleptömböt sok esetben kopás miatt cserélni javasolják, pedig létezik egy SONNAX nevű cég (nem a tisztítószergyártó SONAX) , akik automataváltóhoz rengeteg speciális felújító szettet árulnak, így a Mercihez is létezik náluk olyan szett , amiben kis dugattyúk - rugók - tömítések vannak úgy méretezve, hogy ahol korábban a tömb kopása miatt a tömítettség megszűnt, ott ismét helyreáll a rend.

A Merci váltóban a solenoidok egy műanyag alaplapon vannak, amit platinnak hívnak, és ebben van belesütve egy nyák, amibe beleülnek a solenoidok.

Nem fogod elhinni, de addig - addig spekuláltunk (és ezalatt én a német fórumok olvasgatását értem) , amíg kicseréltük a platint, 2 solenoidot, és a Sonax szettet is megvettem hozzá, de a váltó így is megcsúszott 3-4 fokozat között, mert csak az a - ha jól rémlik - K1-nek nevezett lamellasor volt megégve rajta. De ekkor már nem volt kedvem 450eft-ért felújíttatni a váltót, ezért maradt a bontott, amit direkt úgy kerestem Németországban, hogy egy hátul-oldalt törött totálkáros ML bontásából származott, és nem egy albán - török - ukrán ürübürü által lerúgott szarból.

Nyilván kidobtam egy halom pénzt azzal, hogy nem mindjárt normális forrásból származó bontottat kerestem, de én ezt felírtam magamnak tanulópénznek. Aki akarja, elfogadja, aki nem, az újíttasson fel nyugodtan, de az is infó ide a fórumra, hogy nem kell mindjárt 280eft-ért szeleptömböt rendelni, ha a kis kopás javítható egy 150 eurós szettel.

Persze a hibamegállapításon múlik minden, erre szoktam azt mondani, hogy előre lennék fele olyan okos, mint anyám utólag.

Csak zárójelben: az én saját konteóm, hogy nem nagyon szokták kicserélni azokat a tömböket, esetleg csak "papíron" , mert azokon nem tud keletkezni akkora kopás, hacsaknem az összereccsent váltó alkatrészei nem okoznak rajta mechanikai sérülést. Mivel olajban van végig, ha leszerelik és megtisztítják, az mindig olyan lesz, mint az új. De ez is csak valószínűleg a saját elméletem.

Azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy Németországban pont annyiba kerül egy felújított váltó, mint itthon, pedig a bérköltség (a gépesítettségről nem is beszélve) 3x - 4x akkora, mint itthon. Akkor hogy is van ez?

A másik kérdés, ami ennek kapcsán felmerült bennem, ha mondjuk 500eft-ért felújítanak egy váltót, és azt mondják rá, hogy "ebben minden kopóalkarész új", akkor miért csak 1 év a garancia (jó esetben), és miért nem bír ki újabb 250e - 300e km-t? :roll:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kovessyroli az itt látható tagok köszönték meg: 2 hamoriarpi, rockolo77
Értékelés: 9.52%
Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2016.12.01. 00:27 
E39 FAN
E39 FAN

kovessyroli írta:
A csapágycsere a lamellasor cserével egyenlő nehézségű művelet, az anyagára a komplett felújításokra mondott 400e - 500eft-okhoz képest elhanyagolható. Nyilvánvaló, hogy azt is kellett volna cserélni, ha már egyszer szét van szedve a váltó.

A másik kérdés, ami ennek kapcsán felmerült bennem, ha mondjuk 500eft-ért felújítanak egy váltót, és azt mondják rá, hogy "ebben minden kopóalkarész új", akkor miért csak 1 év a garancia (jó esetben), és miért nem bír ki újabb 250e - 300e km-t? :roll:

Ebay-en is kapható felújító készlet a legtöbb automata váltóhoz. Durván 120-150 ezer forint körül szoktak megállni, de ebben nincs benne minden. Szűrők + olaj durván egy 50-es. Ez már közel 200 ezer forint és akkor még nem csináltál semmit. 25-30 ezer forint alatt váltót nem vesznek le. A javításhoz szükséges felszerelések sincsenek minden sarkon. Ha sikerül is megcsinálni otthon, akkor is megy bele a munkaóra, illetve ott van az anyagi kockázat is, hogy valami mégsem úgy sül el. Mindjárt nem lesz olyan kedvező a végösszeg. :wink:

Nem azt mondom, hogy nem érdemes otthon megpróbálni, mert miért ne? El tudom képzelni, hogy sokan meg tudnák otthon csinálni (például én is), mert szereltem már automata váltót kíváncsiságból, de nem érzem magaménak a feladatot. 3-400 ezer forintért általában fel lehet újíttatni egy váltót, ami nincs halálán és még sokáig jó lehet. Ha magam csinálnám sem lenne sokkal olcsóbb. Ehelyett inkább dolgozok. A spekulációt, meg az otthoni próbálkozást meg inkább meghagyom annak, aki szeret kísérletezni és ingyenesnek tekinti a szabadidejét.

A véleményezés helyett inkább tartsuk tiszteletben a váltósokat, hogy megtanulták a szakmájukat és igyekeznek minél korrektebben elvégezni a munkájukat. Nekik is meg kell élni valamiből. Ha számolsz kicsit, hogy mennyi munkaóra felújítani egy váltót és, hogy kb mekkora nyereség lehet rajta, akkor rájössz, hogy nincs akkora habzsi dőzsi belőle (nem egy fél napos szeánsz). Egy jó autószerelő is hasonló nyereségre tehet szert nagyságrendileg. Őket is megkérdőjeleznéd, hogy miért kérnek annyit amennyit?

A felújításra meg annyit mondanék, hogy ha valamibe be kell nyúlni, az még egyszer soha többet nem fog annyit bírni, mint az új :roker: (A szeleptömb felújításába, ami valószínűleg gépműhelyt igényelne inkább nem mentem bele.)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3606 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 162, 163, 164, 165, 166, 167, 168 ... 181  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]