Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.03.30. 23:13

Ha nincs összehegesztve, csak összecsavarozva az is elviheti a másikat!
Arról nem is beszélve, hogy:
itt egy link:
és a vége a lényeges!
ugyanis a legkisebb buckák is kifejezetten szekér feelinget fognak kölcsönözni az autóban ülőknek.

2009.03.30. 23:14

Itt a link

2009.03.30. 23:24

nem rossz leírás. mivel nem volt még soha ilyen szerkezetem, nem tudok nyilatkozni. ..ki kéne próbálni.

Labi aki elbizonytalanodott. :?

2009.03.30. 23:36

Arra gondoltam, hogy:
nem centiméterek számítanak, hanem tizedmilliméterek!
Legalábbis ezt szerintem nem lehet csak így matyukálni.
Az is lehet, hogy nincs gyári, de azért a motorház úgy van összerakva, hogy ne nagyon férhessen be akár egy 3 cm széles (zártszelvény)
Meg kettő kéne belőle:
hátsó is!
Az meg már óccsón számolva is 20. :roll:

2009.03.30. 23:50

Ha már mindenképp erre akartok költeni, én inkább ezt javasolnám:

http://www.wiechers-sport.de/

az ebayon van jo(bb)árasítottan is pl:
http://shop.ebay.de/items/_W0QQ_dmptZAu ... &_osacat=0

2009.03.31. 11:20

Köszi a cikket Simi!
"Toronymerevítők felszerelése a futóműtuning számos variációja mellé ajánlott kiegészítés. A különböző sportrugók és gátlók, de akár még az alacsony profilú gumik is többletterhelésnek teszik ki a karosszériát, ami kanyarokban annak állandó – a gyárilag megengedett értéknél nagyobb - hajlásához, csavarodásához vezet. A toronymerevítők nemcsak ennek merevségét növelik meg, de ugyanakkor a kormányzás műveletét is gyorsabbá és pontosabbá teszik."
Tehát merev kevésbé csavarodik a kocsi, rugózáshoz semmi köze. 17-től felfelé mindnen felni többletterhelést okoz, nekem mesélték tuningtalikon, hogy érezhető a különbség.
Az is fura, hogy dicsekednek a gyártók, hogy hány %-kal lett merevebb az új modell mint az előző volt. Pl e39-e60 esetében 150%-kal merevebb az e60(valahol olvastam)

2009.03.31. 13:01

LeviM5 írta: 17-től felfelé mindnen felni többletterhelést okoz, nekem mesélték tuningtalikon, hogy érezhető a különbség.

Most akkor ezt hogy is értsem? Ha van torony merevitő akkor jobban terheli a kereket és az nagyobb kopáshoz vezethet. De akkor is jobb mert a szekér feeling csak a stabilizátorral együtt jelentkezik. Bár pontosabb kanyar stabilitást azért a DSC is tud hozni, csak gondolom ezzel még többet.

Jackson, aki próbálja megérteni a pro és kontra érveket.

2009.03.31. 13:23

ja ja most én sem vagyok 100-as. ...bevallom férfiasan, nem értem! :oops:

2009.03.31. 14:33

Hi

1. A toronymerevítő nem rontja el az autót, nem okoz többlet terhelést stb..

2. A toronymerevítő elsősorban a tornyok bedőlését hivatott meggátolni.

3. Minnél nagyobb a felni annál jobban terheli a futóművet.

4. Valóban érezhető hatása van.

5. Gépgyártóként Hülyeségnek tartom SIMI hsz.-át miszerint nem lehet legyártani rendesen, meg méretek, kókány lakatos, stb.. Ettől azért komolyabb dolgokat is meg tudnak csinálni ma Magyarországon :franko:

Én így csinálnám:

A talpat saválló acél lemezből vágnám ki lézervágóval, középen a cső lehetne alu, a két bak szintén saválló. A bakokat cnc marással készíteném. A két saválló alkatrészt AWI-val varrnám össze.

Ha lessz időm, Simi kedvéért lerajzolom Solidban, aztán jöhet a tervzsűri :)

Pitti

2009.03.31. 15:27

Pitti írta:3. Minnél nagyobb a felni annál jobban terheli a futóművet.
Pitti

Ez most pontosan mit jelent? Mit terhel hogyan? Tehát rosszabb a futóműnek avagy elöbb megy tönkre??

Jackson, aki még mindig nem érti

2009.03.31. 15:33

Pitti írta:Hi

5. Gépgyártóként Hülyeségnek tartom SIMI hsz.-át miszerint nem lehet legyártani rendesen, meg méretek, kókány lakatos, stb.. Ettől azért komolyabb dolgokat is meg tudnak csinálni ma Magyarországon :franko:

Én így csinálnám:

A talpat saválló acél lemezből vágnám ki lézervágóval, középen a cső lehetne alu, a két bak szintén saválló. A bakokat cnc marással készíteném. A két saválló alkatrészt AWI-val varrnám össze.

Pitti

Tudom én, hogy nem hülyeség!
Nemrég megrendezett szombathelyi drifttalálkozón (főleg nagy sebességnél) ha úgy csúszott a verda, hogy pont szemből láttad szabad szemmel láthatóan kínlódnak a futóművek. Némi elhajlás is észrevehető a gólyalábakon. Arról nem is beszélve, ha bent ülsz azért érezni azokat a rettenetes elemi erőket, amik a futóműveken nyugszanak. Pedig ezek csak "kis" hármasok voltak jórészt, könnyebbek, mint az E39.
Nekem is 17-es felniim vannak, de driftelni nem akarok vele. A hiányát meg én személy szerint nem érzem, mert így is belemegyek olyan kanyarba 60-nal, amelyikbe az Opellel 40-nel mentem.
Várjuk a rajzot, pitti! :wink:

2009.03.31. 16:36

Pitti írta:Hi

Én így csinálnám:

Pitti

Király leírás, teljesen egyetértek a leírtakkal!!! :wink:
Köszi Pitti, ezalapján mindneki döntse el akar ilyet vagy nem! Egy rajz nagyon jó lenne, sokat segítene! És igen cnc-vel felnit tudnak eszergálni alutömbből (lásd chip foose)
Jakó: a felni minnél nagyobb, annál nehezebb, és alacsonyabb a gumi rajta pl 245/35, és ez növeli a rugózatlan tömeget, amit meg pont csökkenteni kéne. Ezáltal nagyob terhelést kap a torony is, nem beszélve akár egy ültetésről is De ezt csak szélsőséges esetekben, gyorsan bevett kanyarban stb. lehet észrevenni. A Bmw futómű szerintem így jó ahogy van, pláne ha M-es, tökéletesen megfelel a közlekedésre!
Ezért hangsúlyozom nekünk csupán esztétikai okokból kéne, Labival ezt már többször leírtuk.

2009.03.31. 17:06

LeviM5 írta:Jakó: a felni minnél nagyobb, annál nehezebb, és alacsonyabb a gumi rajta pl 245/35, és ez növeli a rugózatlan tömeget, amit meg pont csökkenteni kéne. Ezáltal nagyob terhelést kap a torony is, nem beszélve akár egy ültetésről is De ezt csak szélsőséges esetekben, gyorsan bevett kanyarban stb. lehet észrevenni. A Bmw futómű szerintem így jó ahogy van, pláne ha M-es, tökéletesen megfelel a közlekedésre!
Ezért hangsúlyozom nekünk csupán esztétikai okokból kéne, Labival ezt már többször leírtuk.

De ezek szerint nem lehet csak optikai okokból csinálni egyet max. ha rugalmas lenne pl. elmozdulhatna össze és szét. Mert mindenképpen megfogod kapni a hátrányait is.

Jackson, aki még gondolkodik a részvételen (rakjatok két kérdőjelet a nevem mellé :wink:

2009.03.31. 18:03

jackson írta:
LeviM5 írta:Jakó: a felni minnél nagyobb, annál nehezebb, és alacsonyabb a gumi rajta pl 245/35, és ez növeli a rugózatlan tömeget, amit meg pont csökkenteni kéne. Ezáltal nagyob terhelést kap a torony is, nem beszélve akár egy ültetésről is De ezt csak szélsőséges esetekben, gyorsan bevett kanyarban stb. lehet észrevenni. A Bmw futómű szerintem így jó ahogy van, pláne ha M-es, tökéletesen megfelel a közlekedésre!

De ezek szerint nem lehet csak optikai okokból csinálni egyet max. ha rugalmas lenne pl. elmozdulhatna össze és szét. Mert mindenképpen megfogod kapni a hátrányait is.

Jackson, aki még gondolkodik a részvételen (rakjatok két kérdőjelet a nevem mellé :wink:

Na parázz már nem lessz semmi baja tőle....

2009.04.07. 20:17

Nagyon elhallgatott a projekt!! Mi történt?? :lol:

2009.04.07. 20:41

e39chip írta:Nagyon elhallgatott a projekt!! Mi történt?? :lol:

Elhalt a lelkesedés,de "partizánba" Levivel megcsináltatjuk magunknak.

2009.04.07. 20:42

MChris írta:

Lehet tudni mennyi lessz??

2009.04.07. 21:01

e39chip írta:
MChris írta:

Még annyi történt hogy a belinelt képet kinyomtattam,megnéztük "élőben" miért van a 1-2 kivágás rajta,le kell mértetezni még ill van 2 esztergélyos a képben akit megkeresünk majd ha le van mértezve pontosan. 38mm csövet odapróbáltunk aminél kisebb bután nagyobb pedig nem férne már el. Maga a cső saválló volt,de lehet krómózás lesz a vége majd.

összegezve nem,méretezési stádiumban van (közben lesérültem),de ha Labi rendezi akkor "partizán akció" addig míg nincs benne pénz akkor lefújva részünkről.

2009.04.07. 21:11

MChris írta:
e39chip írta:
MChris írta:

Még annyi történt hogy a belinelt képet kinyomtattam,megnéztük "élőben" miért van a 1-2 kivágás rajta,le kell mértetezni még ill van 2 esztergélyos a képben akit megkeresünk majd ha le van mértezve pontosan. 38mm csövet odapróbáltunk aminél kisebb bután nagyobb pedig nem férne már el. Maga a cső saválló volt,de lehet krómózás lesz a vége majd.

összegezve nem,méretezési stádiumban van (közben lesérültem),de ha Labi rendezi akkor "partizán akció" addig míg nincs benne pénz akkor lefújva részünkről.

Ha valamit tudni fogtok az árról akkor szóljatok légyszi, mert engem is érdekelne!!

2009.04.07. 21:40

valamiből ki vagyok hagyva úgy érzem! :oops: :roll: :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge