* *
Pontos idő: 2026.04.22. 14:08

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1706 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 86  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: EWS 3
HozzászólásElküldve: 2010.03.01. 20:45 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 262 alkalommal
Kapott köszik: 314 alkalommal
Széria kód: E38
Motor tipusa: M73B54
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
jackson írta:
peu írta:
Jackson! Biztos hogy yz uj EWS-t kulcsokkal együtt adják? Mert akkor zárgarnitúrát is cserélni kell. Elhiszem neked de ez fura nem? Nincsen szűz EWS?
Járj utána,énis körbekérdezek.

Örülök, hogy vissza szoktál ide. :wink:

Egyáltalán nem vagyok benne biztos. De a gyári doksiban úgy mondta ha vége a 10 darabnak csere, de akkor kulcsból is új kell ám. Gondolom a négy gyári kulcsal szállitják alapból és arany áron.

EWS-t amúgy lehet bontott-ba bele rakni? Tehát mondjuk bele pakolja és GT1-el nyomok neki egy EWS-DDE összeprogramozást akkor megy? És a persze a bontott kulcsokkal vagy a régi sajátjaival?

Jackson, aki még nem csinált ilyet

Van EWS-em ha kell neked adom boncolásra,bontott cuccot át tudod tenni ami kell ill. célszerű hozzá az a gy.kapcsoló,EWS,csomi-és ajtózár,csere és akkor müködik a dolog másik kulcsal is

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

Hozzászólás adatai
HozzászólásElküldve: 2010.03.01. 21:45 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
MChris írta:
Van EWS-em ha kell neked adom boncolásra,bontott cuccot át tudod tenni ami kell ill. célszerű hozzá az a gy.kapcsoló,EWS,csomi-és ajtózár,csere és akkor müködik a dolog másik kulcsal is

Köszi, de csak beszélgetünk róla. Nekem nincs zár bajom.

Jackson, akinek maximum a gumit kéne cserélni a két fekete kulcsban

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.01. 22:01 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 6 alkalommal
MChris írta:
peu írta:
""peu: Légyszives ne húzd fel az orrodat mivel itt totál amatőrök vannak és nem értenek komolyan hozzá. Hanem ird le pontosan hogyan működik és akkor megértik a korábbi hozzászólás milyen hülyeség volt a tárolt fizikai kulcsokkal. Nem elég egy mondat mesét kell irni. Ha komolyabban értesz hozzá akkor türelmesebbnek kell lenned és olyan nyelven beszélni, hogy a zöldséges is megértse. ""

Nem húztam én fel magam csak feleslegesnek tartottam tovább rágni a csontot. Többször leirtam a probléma megoldását, bár abban nem voltam biztos 100%-ig hogy valamelyik diag műszer képes-e ujraindítani a kulcsot. Persze nekem egyszerü hisz naponta foglalkozom ilyen dolgokkal. De szerintem nem hiszem hogy egy ahogy írjátok hozzá nem értő embernek az EWS-ben kell turkálni. Nem hiszem hogy a neten keringő kínai programozókat meg kell venni minden BMW tulajnak. Lehet sokkal nagyobb kárt okoz vele mint amennyit spórolni akar. De lehet próbálkozni. Nem egy autót hoztunk már helyre amibe belenyult egy "hozzá értő" ember. Például az utolsónál csak órát akartak állitani egy gyári olasz géppel. Annyira sikerült hogy utána már nem is indult az autó. Mi megcsináltuk, hisz ez a munkám, hobbim, az életem. Immok nélkül nem tudok élni. :)

Üdv: peu

Amugy kár hogy páran kikezdtek hisz csak segíteni akartam egy probléma megoldásában.

Nem hiszem hogy kikezdett volna akárki is,ha így lett volna akkor valamelyik moderátor már szólt volna az illetőnek hidd el volt már rá példa.
Az hogy leírsz valamit amivel te foglalkozol nap mint nap és tudod minden lépést attól még van más aki nem látja át és mível ez internetes fórum ezért itt is és másik oldalon vannak fent okosságok,mindig voltak és lesznek is! Kínai gagyi és szar minedenki tudja,de ma már mi nem ott készül? EWS-nek van több szintje és nem akkora durranás már az E39 hiszen 10 éves cucc... Itt is vannak szakképzett és más területen kíváló szakemberek akiknek az EWS nem kihívás,és mivel ma már hozzáférni BMW doksihoz nem nagy dolog. Gondoloj csak bele ott van a WDS,ETK,DIS,TIS ami mind beszerezhető és mind gyári szakmai doksi! Aki ért is hozzá és képes használni miért ne tegye? Fent van még hozzá a BMW traning doksi csomag is oldalon ami mindent szépen leír,van rá mód hogy egy 10 éves autót valaki 20eFt gagyi kínai diaggal otthon teszteljen állítgasson,akkor miért ne hisz elolvasta és érti ami oda van ír mindezt még magyar fordítással is elérheti akkor minért menjen szalonba? Nem azért nem megy mert spúr hanem a a 10 szarját kinézik onnan ezért jön alternatíva.

Ez egy olyan közösség ahol valaki mindig kérdez és ír esetleg más alternatívát ami lehet hogy rossz,neki meg lehet írni hogy figyú tesó nem úgy van és tévedtél de akkor érdemes alátámasztani érvekkel,mert akkor nem jön rá 3+ kérdés!

Nem haragudj de több tag is volt már nálad többek között velem is beszélt töletek valaki és akinek tudlak ajánlak ajánlom a céget hisz bizonyított,azt hiszem,de 1 dologt viszonyt hiányolok pl cégbemutatását esetleg folyamatát a javításnak (nem a titkot) esetleg elérhetőséget hogy eltudjon valaki érni és ha olyan ember megy akit a tréler visz majd gondolom kiszámlázod neki a + munkát amit ő okozott a trükközéssel,de a viláag ilyen okosság mindig volt és olyan is aki él vele,ezért kérlek gondolokozz el rajta ki nézett le itt,és sajálom hogy így érzed,de pl. Én nem érzem így!

Pontosan te küldtél nekem négy db ikont. Ráhúzom a kurzort és mit látok? 1/kérdőjel, 2/sokkolt, 3/zavart, 4/kérdőjel. Hát elmondom neked nem vagyok zavart. Cégbemutatást direkt nem írok mert nem nyerészkedni akartam a
fórumon. Ha beszéltél telefonon velem akkor tudod ki vagyok mit csinálok, hol vagyok. De lehet csak rosszul értelmeztem a sokkolt és zavart ikont? Nemtudom. Elnézést kérek ha valamit rosszul értelmeztem. A tel. számot tudod ha már beszéltél velünk. Ha gondolod beírod ide. Vagy a honlapunk címét. Rád bízom.

Jackson, azt sajnos nem tudom hogy használt EWS-t lehet-e összehozni az ECU-val. Azt tudom hogy az EWS és az ECU közt is változik a kód. Elméletileg szerintem össze lehetne tanítani ha a kulcsai is megvannak a bontott EWS-nek. De ez csak az én véleményem. Sosem próbáltam még.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.01. 22:08 
Moderátor
Moderátor

peu írta:
MChris írta:
peu írta:
""peu: Légyszives ne húzd fel az orrodat mivel itt totál amatőrök vannak és nem értenek komolyan hozzá. Hanem ird le pontosan hogyan működik és akkor megértik a korábbi hozzászólás milyen hülyeség volt a tárolt fizikai kulcsokkal. Nem elég egy mondat mesét kell irni. Ha komolyabban értesz hozzá akkor türelmesebbnek kell lenned és olyan nyelven beszélni, hogy a zöldséges is megértse. ""

Nem húztam én fel magam csak feleslegesnek tartottam tovább rágni a csontot. Többször leirtam a probléma megoldását, bár abban nem voltam biztos 100%-ig hogy valamelyik diag műszer képes-e ujraindítani a kulcsot. Persze nekem egyszerü hisz naponta foglalkozom ilyen dolgokkal. De szerintem nem hiszem hogy egy ahogy írjátok hozzá nem értő embernek az EWS-ben kell turkálni. Nem hiszem hogy a neten keringő kínai programozókat meg kell venni minden BMW tulajnak. Lehet sokkal nagyobb kárt okoz vele mint amennyit spórolni akar. De lehet próbálkozni. Nem egy autót hoztunk már helyre amibe belenyult egy "hozzá értő" ember. Például az utolsónál csak órát akartak állitani egy gyári olasz géppel. Annyira sikerült hogy utána már nem is indult az autó. Mi megcsináltuk, hisz ez a munkám, hobbim, az életem. Immok nélkül nem tudok élni. :)

Üdv: peu

Amugy kár hogy páran kikezdtek hisz csak segíteni akartam egy probléma megoldásában.

Nem hiszem hogy kikezdett volna akárki is,ha így lett volna akkor valamelyik moderátor már szólt volna az illetőnek hidd el volt már rá példa.
Az hogy leírsz valamit amivel te foglalkozol nap mint nap és tudod minden lépést attól még van más aki nem látja át és mível ez internetes fórum ezért itt is és másik oldalon vannak fent okosságok,mindig voltak és lesznek is! Kínai gagyi és szar minedenki tudja,de ma már mi nem ott készül? EWS-nek van több szintje és nem akkora durranás már az E39 hiszen 10 éves cucc... Itt is vannak szakképzett és más területen kíváló szakemberek akiknek az EWS nem kihívás,és mivel ma már hozzáférni BMW doksihoz nem nagy dolog. Gondoloj csak bele ott van a WDS,ETK,DIS,TIS ami mind beszerezhető és mind gyári szakmai doksi! Aki ért is hozzá és képes használni miért ne tegye? Fent van még hozzá a BMW traning doksi csomag is oldalon ami mindent szépen leír,van rá mód hogy egy 10 éves autót valaki 20eFt gagyi kínai diaggal otthon teszteljen állítgasson,akkor miért ne hisz elolvasta és érti ami oda van ír mindezt még magyar fordítással is elérheti akkor minért menjen szalonba? Nem azért nem megy mert spúr hanem a a 10 szarját kinézik onnan ezért jön alternatíva.

Ez egy olyan közösség ahol valaki mindig kérdez és ír esetleg más alternatívát ami lehet hogy rossz,neki meg lehet írni hogy figyú tesó nem úgy van és tévedtél de akkor érdemes alátámasztani érvekkel,mert akkor nem jön rá 3+ kérdés!

Nem haragudj de több tag is volt már nálad többek között velem is beszélt töletek valaki és akinek tudlak ajánlak ajánlom a céget hisz bizonyított,azt hiszem,de 1 dologt viszonyt hiányolok pl cégbemutatását esetleg folyamatát a javításnak (nem a titkot) esetleg elérhetőséget hogy eltudjon valaki érni és ha olyan ember megy akit a tréler visz majd gondolom kiszámlázod neki a + munkát amit ő okozott a trükközéssel,de a viláag ilyen okosság mindig volt és olyan is aki él vele,ezért kérlek gondolokozz el rajta ki nézett le itt,és sajálom hogy így érzed,de pl. Én nem érzem így!

Pontosan te küldtél nekem négy db ikont. Ráhúzom a kurzort és mit látok? 1/kérdőjel, 2/sokkolt, 3/zavart, 4/kérdőjel. Hát elmondom neked nem vagyok zavart. Cégbemutatást direkt nem írok mert nem nyerészkedni akartam a
fórumon. Ha beszéltél telefonon velem akkor tudod ki vagyok mit csinálok, hol vagyok. De lehet csak rosszul értelmeztem a sokkolt és zavart ikont? Nemtudom. Elnézést kérek ha valamit rosszul értelmeztem. A tel. számot tudod ha már beszéltél velünk. Ha gondolod beírod ide. Vagy a honlapunk címét. Rád bízom.

Jackson, azt sajnos nem tudom hogy használt EWS-t lehet-e összehozni az ECU-val. Azt tudom hogy az EWS és az ECU közt is változik a kód. Elméletileg szerintem össze lehetne tanítani ha a kulcsai is megvannak a bontott EWS-nek. De ez csak az én véleményem. Sosem próbáltam még.

Peu,peu,peu igen mert akkor sem értettem hogy miért érzed magad megbántva,ennyire ne nézz már mindent szögletesen! az a smiley neve,szerintem mindegy nem fog ez menni...

Nem vesszük nyerészkedésnek a beírod pl az én ebben tudok segíteni neked topikba

Jacko csak érdekesség képen gondolotam,de majd felboncolom nekem csak a helyet foglalja,legalább lesz pár kép róla :wink:

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2010.03.01. 22:10 
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott köszi: 1677 alkalommal
Kapott köszik: 1262 alkalommal
Motor tipusa: 204D1
Évjárata: 2002
jackson írta:
SAP írta:
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni EWS témakörben.
Sajnos ahol eddíg szervizeltettem az autómat tanácstalanok, másik szervizbe pedig csak
hétvégére kaptam időpontot. Az autóm /523i/ nem indult, majd többszöri próbálkozás után
indult, nem kapott áramot az önindító. Szerviz, EWS probléma /kulcsok, gyűrü jó/. EWS-t átkötötték önindító teker, de kb. minden huszadik indítás után nem indul, ilyenkor lehúzom az
EWS-n lévő csatlakozót, visszadugom és indul, elméletileg a kontaktproblémát kizárták.
Kérdésem a következő lenne, amennyiben beszerzek egy új EWS-t a kulcsaim hozzátaníthatóak”, indulni fog? Cserélt már valaki EWS-t? Válszokat előre is köszönöm.
.

Egy új (gyári) EWS kulcsokkal együtt adják és hozzá kell tanitani a motorvezérlő DME/DDE-hez. Azért ezt simán lehet látni egy mezei INPA diag-al is, hogy nem ad engedélyt az inditásra a EWS a motorvezérlőnek. Csókolom a tisztelt kontár szerelők kacsóit.
Ha kell meg tudom neked nézni. Dobj PÜ-t és le-diagolom rendesen neked.

Jackson, a klubos tesco gazdaságos diagnoszta

Az EWS-t BMW scannerel lehet adaptálni a DME-hez.Meg lehet belőle letölteni eeprom tartalmat meg vissza is írni.Mondom elvileg :!:
Kép
Kép

Vissza a tetejére
 Profil Twitter Képtár Facebook  

HozzászólásElküldve: 2010.03.02. 07:57 
Moderátor
Moderátor

admin írta:
jackson írta:
SAP írta:
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni EWS témakörben.
Sajnos ahol eddíg szervizeltettem az autómat tanácstalanok, másik szervizbe pedig csak
hétvégére kaptam időpontot. Az autóm /523i/ nem indult, majd többszöri próbálkozás után
indult, nem kapott áramot az önindító. Szerviz, EWS probléma /kulcsok, gyűrü jó/. EWS-t átkötötték önindító teker, de kb. minden huszadik indítás után nem indul, ilyenkor lehúzom az
EWS-n lévő csatlakozót, visszadugom és indul, elméletileg a kontaktproblémát kizárták.
Kérdésem a következő lenne, amennyiben beszerzek egy új EWS-t a kulcsaim hozzátaníthatóak”, indulni fog? Cserélt már valaki EWS-t? Válszokat előre is köszönöm.
.

Egy új (gyári) EWS kulcsokkal együtt adják és hozzá kell tanitani a motorvezérlő DME/DDE-hez. Azért ezt simán lehet látni egy mezei INPA diag-al is, hogy nem ad engedélyt az inditásra a EWS a motorvezérlőnek. Csókolom a tisztelt kontár szerelők kacsóit.
Ha kell meg tudom neked nézni. Dobj PÜ-t és le-diagolom rendesen neked.

Jackson, a klubos tesco gazdaságos diagnoszta

Az EWS-t BMW scannerel lehet adaptálni a DME-hez.Meg lehet belőle letölteni eeprom tartalmat meg vissza is írni.Mondom elvileg :!:

A GT1-ben is ott a menüpont csak ugyebár én se használtam. Lehet, hogy dumálni kéne a Schnitzer-el, hogy mielött szétszed egy kocsit játszhatnák-e egy EWS cserét hogyan megy?
A GT1-ben nem kérdéses, hogy új EWS-el megy a kérdés vajon egy bontott EWS-t be lehet-e rakni a hibás helyére. Ha másképpen nem BMWScanner régi lement és feltölt módszerrel vagy van valami egyedi azonosítója és azt nem tudod átírni. Mert akkor marad az új csere.

Jackson, aki ugyancsak nem meri megpróbálni éles autón

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.02. 16:18 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 5 alkalommal
Kapott köszik: 0
Motor tipusa: 523í
Évjárata: 1997
Köszönöm a segítséget, bontott alkatrészben nem igazán gondolkodom.
Amennyiben biztos lennék abban, hogy az új EWS megoldaná a problémámat,
már rég megrendeltem volna, nem hiszem, hogy veszélyes ára lenne. Kérek árajánlatot.
Üdv.

Sziasztok! Megoldódótt a problémám, Ausztriából sikerült rendelnem egy új EWS-t, 100 Euróért.
Álítólag ezt ők is csak Münchenből tudják rendelni, ugyan úgy működik a procedúra, mint egy kulcs
vásárlásánál, tulajdonos stb... A kulcsokat nem kellett tanítani, alvázszáma alapján programozva
küldték az EWS-t. Köszönöm a hozzászólásokat, ill. a segítséget.
Üdv.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SAP 2010.03.17. 10:54-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.03. 19:33 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 6 alkalommal
A GT1-ben is ott a menüpont csak ugyebár én se használtam. Lehet, hogy dumálni kéne a Schnitzer-el, hogy mielött szétszed egy kocsit játszhatnák-e egy EWS cserét hogyan megy?
A GT1-ben nem kérdéses, hogy új EWS-el megy a kérdés vajon egy bontott EWS-t be lehet-e rakni a hibás helyére. Ha másképpen nem BMWScanner régi lement és feltölt módszerrel vagy van valami egyedi azonosítója és azt nem tudod átírni. Mert akkor marad az új csere.

Jackson, aki ugyancsak nem meri megpróbálni éles autón

Szivesen megnéznék egy új EWS-t ami még nem volt autón. Nemtudom hogy alvázszámra küldik előreprogramozva, vagy az Ecu-ból tanulja fel az autó adatait tanitásnál. Élesben nem jó játszadozni bár sokak szerint nem nagy ügy egy EWS. Nem ismerem a GT1-et. Nekem scannel van meg abritus. Elvileg az abritus is tudja az összetanítást de még sosem használtam ilyenre. Nem volt rá szükség.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: kulcs
HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 14:45 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 42 alkalommal
Kapott köszik: 36 alkalommal
Széria kód: E46
Motor tipusa: 320iAM52TU
Évjárata: 2000
Kivitele: Coupe
Sziasztok!elvégeztem a kulcs hangolást a gépkönyv szerint és rendesen működik is minden funkció csak egy baj van a vezető oldali ajtót egyáltalán nem zárja és nem is nyitja igy mindig kulcsal kell bibelődnöm!mi lehet a hiba oka?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: kulcs
HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 14:56 
Moderátor
Moderátor

adam001 írta:
Sziasztok!elvégeztem a kulcs hangolást a gépkönyv szerint és rendesen működik is minden funkció csak egy baj van a vezető oldali ajtót egyáltalán nem zárja és nem is nyitja igy mindig kulcsal kell bibelődnöm!mi lehet a hiba oka?

"Elem" csere a "kulcsban".
Ha akkor se nyitja akkor "kulcs" csere a "boltban":)

Jackson, akinek 4 perc és hétvége van (semmi pánik szabin leszek holnap, nem hülyültem meg)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 15:57 
Törzsvendég
Törzsvendég

Szia!A kulcs minden mást tökéletesen vezérel.. csomi,ajtók ablak fel-le,nem a központi zárral lesz a gond a vezetöoldali ajtoba?üdv

jackson írta:
adam001 írta:

Jackson, akinek 4 perc és hétvége van (semmi pánik szabin leszek holnap, nem hülyültem meg)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 17:15 
Moderátor
Moderátor

adam001 írta:
Szia!A kulcs minden mást tökéletesen vezérel.. csomi,ajtók ablak fel-le,nem a központi zárral lesz a gond a vezetöoldali ajtoba?üdv

jackson írta:
adam001 írta:

kp.zár motor?

Vissza a tetejére
 Profil Képtár  

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 18:14 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 349 alkalommal
Kapott köszik: 400 alkalommal
Motor tipusa: M51
MChris írta:
adam001 írta:

jackson írta:
adam001 írta:

kp.zár motor?

Ha kulccsal zárod ill. nyitod (úgy értem fordításra), akkor nyitja ill. zárja a többit is?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 18:21 
Törzsvendég
Törzsvendég

Igen Kulcsfordításra nyit mindent!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 18:27 
E39 FAN
E39 FAN

adam001 írta:

Akkor bal elsö motor, de ha nem is szart be, legalábbis nem kap áramot.
Szedd le a kárpitot, és adjál neki áramot!
Nem a kulccsal van a baj. :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 19:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

simi64 írta:
adam001 írta:

ok!köszi simi megpróbálom!tegnap jártam feléd,E-rendszám a van gépeden igaz:)?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.03.04. 20:43 
E39 FAN
E39 FAN

adam001 írta:
simi64 írta:
adam001 írta:

ok!köszi simi megpróbálom!tegnap jártam feléd,E-rendszám a van gépeden igaz:)?

Igen, igen!
Hétfőn kerül rá az új, mert lejár 8)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 17:07 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Évjárata: 2010
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
mennyi ideje van hátra a kulcsomnak ha kérte az elemcserét?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 17:15 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Labi írta:

5
4
3
2
1
:lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2010.03.16. 17:18 
E39 FAN
E39 FAN

Labi írta:

Hozzávetőleg 2 nap. Persze attól is függ, mennyit nyomkodod.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1706 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 86  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]