Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Futómű

2011.12.02. 08:41

Gabii írta:
Ha az elejét akarod lejjebb,engedni ahoz nem feltétlen szükséges ültető rugó.
A lengéscsillapító szára alul nem fix ponton van rögzítve,van állítási lehetőség.
Nekem ültető rugóm van,de télire feljebb emeltem a kasztnit kb 3 centivel...
Ha Kifordítod a kereket valameik irányba,és közelebbről megnézed akkor láthatod miről beszélek.
1 csavart kell fellazítani...

Kép

Uploaded with ImageShack.us

Ezt nem írtad komolyan, hogy nincs "koppig" letolva a gátlód az agyba???????????????? :facepalm:

2011.12.02. 11:01

Ezt nem írtad komolyan, hogy nincs "koppig" letolva a gátlód az agyba???????????????? :facepalm:[/quote]

HIHA akkor hol is az igazság?Mert ha ezt beadom a szerelőmnek akkor lehet fejbevág a villáskulcsal,mert én az autószereléshez kb mint a kissebbség a munkával .Köszönöm :lol:

2011.12.02. 11:20

muhaati írta:
Gabii írta:
Ha az elejét akarod lejjebb,engedni ahoz nem feltétlen szükséges ültető rugó.
A lengéscsillapító szára alul nem fix ponton van rögzítve,van állítási lehetőség.
Nekem ültető rugóm van,de télire feljebb emeltem a kasztnit kb 3 centivel...
Ha Kifordítod a kereket valameik irányba,és közelebbről megnézed akkor láthatod miről beszélek.
1 csavart kell fellazítani...

Kép

Uploaded with ImageShack.us

Ezt nem írtad komolyan, hogy nincs "koppig" letolva a gátlód az agyba???????????????? :facepalm:

Egyrészt az én gátlómnak a szára sima tehát nincsenek fokozatok rajta mint a képen láthatón,ezért nem tudom mi az ideális gyári beállítása.
Másrészt meg koppig nem tolhatom le mert alatta van a gömbcsukló,így véleményem szerint teljesen mind1 hogy 3cm lejjebb vagy feljebb van befogva az agyba. Schas gátlóim vannak ültető rugóval.
Amit mondasz abban lehet van igazság mert a gyári rugókkal,nem tudom milyen helyzetben van befogva a teló,lehet hogy a legalsóban,ezért már nem lehet engedni rajta.....mind1 a lényeg hogy én 4-5cm tudom állítani fel-le az autó hasmagasságát. Csak egy ötlet volt,gyári cuccokkal lehet nem működik a dolog,

2011.12.02. 11:52

A gyári gátlón, de szerintem az utángyártotton is kell lenni egy peremnek, eddig a peremig kell az agyban beülnie a gátlónak, ahogy Muhaati írta, koppig kell mennie.
Ha a tiédbe nincs a gátlón perem, akkor ott valami nem o.k.

2011.12.02. 14:24

kovessyroli írta:A gyári gátlón, de szerintem az utángyártotton is kell lenni egy peremnek, eddig a peremig kell az agyban beülnie a gátlónak, ahogy Muhaati írta, koppig kell mennie.

olyat nem láttam amin nem volt perem...

2011.12.02. 14:56

MChris írta:
kovessyroli írta:A gyári gátlón, de szerintem az utángyártotton is kell lenni egy peremnek, eddig a peremig kell az agyban beülnie a gátlónak, ahogy Muhaati írta, koppig kell mennie.

Akkor szívesen megmutatom neked az enyémet. :wink:

2011.12.09. 07:25

Gabii írta:
MChris írta:

gyári?

2011.12.09. 09:52

MChris írta:
Gabii írta:
MChris írta:

gyári?

Ez már nem a gyári,viszont ez is Sachs.<-- ha jol tudom gyárilag is ezzel a márkával szerelték.

2011.12.09. 11:09

Gabii írta:
MChris írta:
Gabii írta:
MChris írta:

gyári?

Ez már nem a gyári,viszont ez is Sachs.<-- ha jol tudom gyárilag is ezzel a márkával szerelték.

kék címkés Sachon van perem,jó mind1 de képet tehetnél fel róla!

2011.12.10. 10:18

Sziasztok. Az enyémen sincs perem. Már sasoltam én is. 4-5 éve lett cserélve. Valami made in spanien. Márka nem tudom mi, de már gondolkodok a cseréjén.

2011.12.12. 13:38

Touringos kollégák, hátsó kerékcsapágyat cserélt már valaki közületek - mire kell, ill. érdemes odafigyelni a cserekor?
5leteket szívesen fogadok!

2011.12.12. 13:48

Becherovka írta:Touringos kollégák, hátsó kerékcsapágyat cserélt már valaki közületek - mire kell, ill. érdemes odafigyelni a cserekor?
5leteket szívesen fogadok!

Otthon ne kezdj hozzá,mert célszerű présseléssel cserélni,hogy az új csapágy ne sérüljön.

2011.12.14. 10:21

Megvolt a kerékcsapágy cseréje :roker: de nem egy leány álom!
Préselés itt nem a legjelentősebb munkafolyamat!

Az, hogy hogyan szeded ki a 4 / 4 db csavart mely felfogatja a kerékcsapágyat, na az már igen!
Mivel nagyon nehéz, első ránézésre nem is férsz hozzá a kerékcsapágy rögzítő csavarjaihoz ne ijesszen meg senkit egy ilyen csere elvégzésekor. TIS-ben egyszerűnek tűnve van leírva, de véleményem szerint "kivitelezhetetlen"

Ahhoz, hogy a csapágyrögzítő csavarokat ki tudd lazítani / szedni, meg kell bontani a hátsó féltengely kihajtást. Tehát a differenciálművön lévő csavarokat kiszed - féltengelyt difiből kiakaszt. Ezek után egy emelő segítségével a játszani és megtalálni azt a pozíciót, hogy a féltengelyt a difi irányába hátrébb tudd húzni (a kipufogó baromira útba lesz), így játszani kell az emelővel, na meg a féltengellyel. Ha ez megvan és a féltengely hátrébb jött, hozzá lehet férni a 4 db kerékcsapágy rögzítő csavarhoz!
A csapágy levétele innentől már gyerekjáték. Mind két oldalon így kell eljátszani ezt a műveletet, igaz a bal oldalon a kipufogó végett nehezebb. A két csapágy cseréje ca. 3órát vesz igénybe.

Figyelem - mindig használj új csavarokat (4-4 db csapágyrögzítő csavar, 1db féltengely záró anya), igaz nem olcsó, de a biztonság mindennél többet ér!

2011.12.19. 17:12

Ha valaki ültetésen gondolkodik...Az ültetés eredménye. Ez nem 3cm lett,mint ahogy vettem,használtan,és nem is elől hátul ugyanannyi. Szerintünk 5 cm kb elől,és hátul magasabb picit a két rugót összehasonlitva.
Gyári magasság.Nem a legjobb kép szemléltetni,de szerintem lehet látni a különbséget
Kép

Kép
Kép
:franko:
tudom koszos retkes sajnálom is,és az a húzás a jobb oldalon a lökösön , az is én voltam 2 hete :o
Eredmény:komfortvesztés,feszesebb az úton,jobban megérzi az út egyenetlenségeit,de szeretem egyenlőre.
Aztán ha megunom vissza traktorrá... :shock:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára denny19 2011.12.19. 17:23-kor.

2011.12.19. 17:16

denny19 írta:Az ültetés eredménye. Ez nem 3cm lett,mint ahogy vettem. Szerintünk 5 cm kb, a két rugót összehasonlitva.
Gyári magasság.Nem a legjobb kép szemléltetni,de szerintem lehet látni a különbséget
Kép

Kép
Kép
tudom koszos retkes sajnálom is..
aztán ha megunom vissza traktorrá... :shock:

Jó lett, de a tavaszt lehet jó lett volna megvárni nem? :D

2011.12.19. 17:27

Jó lett, de a tavaszt lehet jó lett volna megvárni nem? :D[/quote]

egy barátom azt mondta ......bő nyállal ha a "19" bemegy.....Mármint col,és a kerékjáratba :oops: :P :lol: azthiszem lesz lapáton húzás,de fiatalság bolondság,pedig úgy élveztem a 15 colos 225/65 r15 ballont,és a gyári rugókat,csend stb... :facepalm: :facepalm:

szerelőnél van a kicsike 5 órája hiányzik is...

2011.12.19. 20:49

denny19 írta:Jó lett, de a tavaszt lehet jó lett volna megvárni nem? :D

egy barátom azt mondta ......bő nyállal ha a "19" bemegy.....Mármint col,és a kerékjáratba :oops: :P :lol: azthiszem lesz lapáton húzás,de fiatalság bolondság,pedig úgy élveztem a 15 colos 225/65 r15 ballont,és a gyári rugókat,csend stb... :facepalm: :facepalm:

szerelőnél van a kicsike 5 órája hiányzik is...[/quote]
Jó lesz az, bár én télre emelni szoktam, mintsem ültetni :)

2011.12.19. 21:03

denny19 írta:Kép

Valóban f@sza lett, és mennyivel jobban néz így ki. Télen meg a ballonos gumikkal bőven használható marad. :wink:

2011.12.19. 22:50

Hali Mindenkinek

Történt egy olyan dolog ami szerintem sok taggal is előfordult már.
Leesett a hó és benéztem egy padkát és szépen oldalasan felmentem rá most pedig jobbra húz a kocsi . Ha valakinek van tapasztalata akkor az segítsen már annyit, hogy mennyibe szokott fájni az ilyen történet. Elég neki egy futómű állítás vagy a stabilizátor rúdnak a tartóját nyomtam meg vagy esetleg számíthatok tetemesebb kárra is.
Ki hogyan járt ebben a témakörben.
Segítségeteket előre is köszönöm holnap pedig megyek az autószerelőhöz, mert ezt muszáj megcsinálni nincs apelláta.
Mindenkinek köszi előre is!
Csövi

2011.12.29. 15:48

Sziasztok!
Dunán túliak segítségét szeretném kérni futómű beállítás ügyben. Pakshoz legközelebb egy frankó futóműves műhelyt, ha tudna valaki ajánlani az jó lenne. Pár oldalt vissza lapoztam, de pesti műhelyekkel találkoztam, ami a legközelebbi volt. Ha nem muszáj addig nem most mennék el.
Előre is köszi!
Hozzászólás küldése

VigLink badge