![]() |
2013.05.24. 09:33
peti-01 írta:Szia, Üdv mindenkinek!
Ugyanezzel a hibával küzdök én is menet közben kisebb zökkenőre de néha csak úgy magától a hang elmegy, a cd-tárban a cd játszik tovább, a rádió működik, navi működik, csak a hang megy el. Félre állok gyújtás le majd visza és általában megint megjön a hang, mintha semmi baj nem lenne. Ez vajon végfok lehet vagy kontakt hiba? Gondolom a rádióban kereshetem én is a hibát mivel onnan van csati(kábelezés) a hangszórók felé. Jó lenne tudni mihez kezdjen az ember mielőtt nekiáll szétkapni a komplett hifit. köszönöm előre is: H peti
2013.05.24. 13:01
vaszarig írta:peti-01 írta:Szia, Üdv mindenkinek!
Ugyanezzel a hibával küzdök én is menet közben kisebb zökkenőre de néha csak úgy magától a hang elmegy, a cd-tárban a cd játszik tovább, a rádió működik, navi működik, csak a hang megy el. Félre állok gyújtás le majd visza és általában megint megjön a hang, mintha semmi baj nem lenne. Ez vajon végfok lehet vagy kontakt hiba? Gondolom a rádióban kereshetem én is a hibát mivel onnan van csati(kábelezés) a hangszórók felé. Jó lenne tudni mihez kezdjen az ember mielőtt nekiáll szétkapni a komplett hifit. köszönöm előre is: H peti
Szerintem neked BM24-ed van, annak a tipikus hibatünete ez! Nekem is ezt csinálta annó! Valószínű, hogy a forrasztás elgyengült benne, azokat kéne újra nyomni!Ha jól emlékszem, nekem ez oldotta meg a hibát!
2013.05.25. 19:26
2013.05.25. 19:38
steve7777 írta:Sziasztok srácok!
Végig olvastam majdnem mind a 34 oldalt. Annyit szeretnék, hogy erősítsetek vagy cáfoljatok meg. Két hete vettem a e39 523i -t. A rádió helyet csak egy sony cd van benne. Szerintem nincs az autóban bc. Szeretnék bele tenni egy business cd és mid-et. A kocsiban csak a magnó csatlakozója van benne. Valószínű eredetileg csak reverse rds volt benne. Szóval kell még ugye a midhez egy kábel és akkor bele tudom rakni a cd-ét meg a mid-et? A mid-en milyen funkciók fognak működni na nem fogom átprogramoztatni a kocsit? Érdemes-e egyáltalán programoztatni ha a kocsiban nincs bc? Az off e36 ból megmaradt egy blaupunkt cdtár. Az fog müködni a mid-el?
Bocsi a sok kérdésért, és a válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
2013.05.25. 20:32
2013.05.25. 22:24
Imco írta:vaszarig írta:peti-01 írta:Szia, Üdv mindenkinek!
Szerintem neked BM24-ed van, annak a tipikus hibatünete ez! Nekem is ezt csinálta annó! Valószínű, hogy a forrasztás elgyengült benne, azokat kéne újra nyomni!Ha jól emlékszem, nekem ez oldotta meg a hibát!
Lehet hogy BM 54. Nálam annak volt baja, és végfok szállt el.
2013.05.26. 09:32
peti-01 írta:
Sziasztok
sajnos nem tudom nekem melyik is van.
2013.05.26. 13:35
Imco írta:vaszarig írta:peti-01 írta:Szia, Üdv mindenkinek!
Lehet hogy BM 54. Nálam annak volt baja, és végfok szállt el.
2013.05.26. 15:33
vaszarig írta:
Na igen, de ott kiesik az egyik oldal, vagy mind, vagy csak egy hangszóró szól! És általába, ha elment a hang, m?r nem is jön vissza a BM54-nél!
2013.06.06. 10:56
2013.06.06. 14:03
2013.06.06. 18:51
Moslek írta:Sziasztok
Hátha valaki tud segíteni.
Nekem az oldalon belinkelt rádiók közül a Reverse RDS, abból is 1. típus van.
Olyan gondom van vele, hogy nem mutatja az órát, a kormányról nem tudom használni, nem hangosodik a sebesség függvényében.
Azt mondták, hogy a rádióm rossz. Erre én vettem egy másik ugyanilyet. Ezzel is ugyanez a gond.
Mi vezérli ezeket, és hol találom? Ha egyáltalán van ilyen.
2013.06.06. 19:27
Qwerti írta:Moslek írta:Sziasztok
Olyan gondom van vele, hogy nem mutatja az órát, a kormányról nem tudom használni, nem hangosodik a sebesség függvényében.
Azt mondták, hogy a rádióm rossz. Erre én vettem egy másik ugyanilyet. Ezzel is ugyanez a gond.
Multikormányod egyébként működik?
2013.06.06. 19:42
Moslek írta:Mert amikor 4 éve vettem, akkor azt mondta az ember, hogy néha elmegy az óra, és olyankor a kormányról sem lehet kapcsolgatni. Néha meg visszajön.
De szerintem csak kamuzott. Eddig még egyszer sem jött vissza, pedig 4 éve várom)
2013.06.06. 21:12
Jerry írta:Moslek írta:Mert amikor 4 éve vettem, akkor azt mondta az ember, hogy néha elmegy az óra, és olyankor a kormányról sem lehet kapcsolgatni. Néha meg visszajön.
De szerintem csak kamuzott. Eddig még egyszer sem jött vissza, pedig 4 éve várom)
Nyomd meg a kis óra ikont a rádión, akkor visszajön!
2013.06.06. 21:58
Moslek írta:Qwerti írta:Moslek írta:Sziasztok
Szerintem azzal nincsen gond. Legalábbis a tempomat hibátlanul működik.
Azon gondolkodtam, hogy van e egyáltalán köze ahhoz, hogy nincs a rádión óra.
Mert amikor 4 éve vettem, akkor azt mondta az ember, hogy néha elmegy az óra, és olyankor a kormányról sem lehet kapcsolgatni. Néha meg visszajön.
2013.06.07. 08:24
acoste írta:Moslek írta:Qwerti írta:Moslek írta:Sziasztok
Mert amikor 4 éve vettem, akkor azt mondta az ember, hogy néha elmegy az óra, és olyankor a kormányról sem lehet kapcsolgatni. Néha meg visszajön.
Szia, úgy tünik az I-bus és a tacho-A vezetékek nem jutnak el a rádiótól a műszerfalig. Ez a vezeték modelltől függően a rádióból vagy hátramegy a csomagtartó bal oldalába a kárpit mögé és onnan jön vissza előre (szedán), vagy csak a kesztyűtartó mögé megy és tovább a műszerfalhoz (touring). Ott van egy 12 érintkezős csatlakozó (bekötött vezetékek száma rádótól függ). Ebben a vezetékkötegben van a rádión lévő gombok háttér világítása is (ami akkor kapcsol fel, ha a felkapcsolod a lámpát), az működik?
2013.06.07. 09:32
Moslek írta:acoste írta:Moslek írta:Qwerti írta:Moslek írta:Sziasztok
Szia, úgy tünik az I-bus és a tacho-A vezetékek nem jutnak el a rádiótól a műszerfalig. Ez a vezeték modelltől függően a rádióból vagy hátramegy a csomagtartó bal oldalába a kárpit mögé és onnan jön vissza előre (szedán), vagy csak a kesztyűtartó mögé megy és tovább a műszerfalhoz (touring). Ott van egy 12 érintkezős csatlakozó (bekötött vezetékek száma rádótól függ). Ebben a vezetékkötegben van a rádión lévő gombok háttér világítása is (ami akkor kapcsol fel, ha a felkapcsolod a lámpát), az működik?
Azzal minden rendben, világít szépen az összes gomb. De azért megkeresem ezt a csatlakozót.
Onnan hova megy tovább?
2013.06.07. 12:15
acoste írta:Az I-bus a kapcs rajz szering a rádiótól fehér/zöld/sárga (néhány típusban fehér/piros/sárga) vezetéken megy bal hátra csomagtartóba ( én nem láttam az enyémen, mert valszeg az erősítő mögött van) az említett csatlakozóba (4es láb), valamint a cd-tárba. Csatlakozó után megy vissza előre a műszerfal alatt egy elosztóba ugyanezzel a színnel és végül az óracsoportba.
Az I-BUS az óracsoportból kap 12V-ot, tehát amíg lehet rajta feszültséget mérni, addig jó a kapcsolat az óracsoportig. Multiméterrel csak tippelni lehet, mert ha kommunikáció van a vonalon, akkor négyszögjelek vannak rajta és a multiméter valami 5-6V-ot jelez ki.
Vele együtt a fekete/fehér tacho-A vezeték. Rádiótól hátra, bele a csatlakozóba (3as láb), onnan a telefonhoz, ha van, meg vissza előre a sofőr küszöb elejébe, ott elágazik, egyik ága a tempomat vezérlőbe megy, másik fel az óracsoporthoz.
2013.06.07. 13:19
Gallaca írta:acoste írta:Az I-bus a kapcs rajz szering a rádiótól fehér/zöld/sárga (néhány típusban fehér/piros/sárga) vezetéken megy bal hátra csomagtartóba ( én nem láttam az enyémen, mert valszeg az erősítő mögött van) az említett csatlakozóba (4es láb), valamint a cd-tárba. Csatlakozó után megy vissza előre a műszerfal alatt egy elosztóba ugyanezzel a színnel és végül az óracsoportba.
Az I-BUS az óracsoportból kap 12V-ot, tehát amíg lehet rajta feszültséget mérni, addig jó a kapcsolat az óracsoportig. Multiméterrel csak tippelni lehet, mert ha kommunikáció van a vonalon, akkor négyszögjelek vannak rajta és a multiméter valami 5-6V-ot jelez ki.
Vele együtt a fekete/fehér tacho-A vezeték. Rádiótól hátra, bele a csatlakozóba (3as láb), onnan a telefonhoz, ha van, meg vissza előre a sofőr küszöb elejébe, ott elágazik, egyik ága a tempomat vezérlőbe megy, másik fel az óracsoporthoz.
Fehér-piros-sárga vezeték Az K-BUS(WS-RT-GE)Fehér-szürke- sárga,(WS-GR-GE) az I-BUS
A WDS színjelölései németül vannak. ezt vedd figyelembe, hiába angol a többi szöveg. Bal hátra a csomiba, a nagy fehér csatiba I-Bus megy. Legalábbis 30d-be biztosan, épp az imént fűztem ki egy ilyen vezetéket teljes hosszon.