Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2013.06.24. 08:49

Robert9 írta:Sziasztok!
Hátha tudja valaki a gondomra a megoldást.
Tegnap beszereltem az angel eyes lámpámat az autóba (természetesen utángyártott és nem gyári :(... erre volt pénz.) és 10 percig semmi gond, majd utána figyelmeztet, hogy Standlicht prüfen... Pedig világít ming a 4 karika. (A lámpában a karikákban 4-4db LED van, vagyis lámpánként 8db és vannak bennük ellenállások.)
Ha leállítom az autót és újraindítom, akkor 10 percig megint jó. Ez mitől lehet? :facepalm: :oops:
Előre is köszönöm.

(Esetleg nem létezik valami közdarab amivel kiiktatható a helyzetjelzőről a Can-Bus?)

Scannerrel ki lehet kapcsolni hogy ne küldjön figyelmeztetést.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Padre540 az itt látható tagok köszönték meg: Robert9
Értékelés: 4.76%

2013.06.24. 15:13

Halihó Skacok :-)

E39 530D-ben hol van a kartegáz szűrő.
Köszi előre is.

Komoyosz.

2013.06.24. 15:25

komoyosz írta:
Jerry írta:
komoyosz írta:
komoyosz írta:Halihó Skacok :-)

Köszi előre is.

Komoyosz.

Lemaradt egy r- betű.

Akkor inkább szerkeszd az előző hozzászólásod, mint hogy szemetelj! :evil:

Köszi a segítséget. :-)

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/LHD/A/1999/march/browse/engine/cylinder_head_cover/

11- től 15. ig.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek muhaati az itt látható tagok köszönték meg: komoyosz

2013.06.24. 15:30

muhaati írta:
komoyosz írta:
Jerry írta:
komoyosz írta:
komoyosz írta:Halihó Skacok :-)

Köszi előre is.

Komoyosz.

Lemaradt egy r- betű.

Akkor inkább szerkeszd az előző hozzászólásod, mint hogy szemetelj! :evil:

Köszi a segítséget. :-)

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/530d-M57/LHD/A/1999/march/browse/engine/cylinder_head_cover/

11- től 15. ig.

Köszönöm szépen :-)

2013.06.24. 17:29

Padre540 írta:
Tegnap beszereltem az angel eyes lámpámat az autóba (természetesen utángyártott és nem gyári :(... erre volt pénz.) és 10 percig semmi gond, majd utána figyelmeztet, hogy Standlicht prüfen... Pedig világít ming a 4 karika. (A lámpában a karikákban 4-4db LED van, vagyis lámpánként 8db és vannak bennük ellenállások.)
Ha leállítom az autót és újraindítom, akkor 10 percig megint jó. Ez mitől lehet? :facepalm: :oops:
Előre is köszönöm.

(Esetleg nem létezik valami közdarab amivel kiiktatható a helyzetjelzőről a Can-Bus?)

És ezt hogyan lehet? Kell hozzá valaki akinek van kábele meg laptopja. Gondolom. :oops:

2013.06.24. 17:36

Robert9 írta:
Padre540 írta:
Előre is köszönöm.

És ezt hogyan lehet? Kell hozzá valaki akinek van kábele meg laptopja. Gondolom. :oops:

Jól gondolod! :)

2013.06.24. 17:54

Gallaca írta:
Robert9 írta:
Padre540 írta:
Előre is köszönöm.

Jól gondolod! :)

És amivel hibakódot tudnak kiolvasni, azzal ki is lehet iktatni ezt a figyelős cuccot?

2013.06.24. 18:05

Robert9 írta:És amivel hibakódot tudnak kiolvasni, azzal ki is lehet iktatni ezt a figyelős cuccot?

Erre most így nehéz lenne válaszolni. Attól függ, mivel olvassák. BMW-scannerrel, és ncs-experttel, megy a dolog. Scannerrel a legegyszerűbb.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Robert9

2013.06.24. 18:07

Gallaca írta:
Robert9 írta:És amivel hibakódot tudnak kiolvasni, azzal ki is lehet iktatni ezt a figyelős cuccot?

Erre most így nehéz lenne válaszolni. Attól függ, mivel olvassák. BMW-scannerrel, és ncs-experttel, megy a dolog. Scannerrel a legegyszerűbb.

Értem, köszönöm. Egyébként ilyen közdarab nem létezik erre? Betét ellenállás amit a lámpa és a kocsi csatlakozója közé teszek?

2013.06.28. 15:59

BC kar cseréhez le kell venni a kormányt? Nekiálltam felkészülés nélkül.

KÖszönöm előre is!

2013.06.28. 16:12

Haminda írta:BC kar cseréhez le kell venni a kormányt? Nekiálltam felkészülés nélkül.

KÖszönöm előre is!

Le kell venni. Ha leszeded a kormányt, és lehúzod a légzsák csatit, nehogy rárakd a gyújtást amíg vissza nem dugod a csatit, mert égni fog a légzsák visszajelző lámpa.

Komoyosz.

2013.06.28. 16:16

komoyosz írta:
Haminda írta:BC kar cseréhez le kell venni a kormányt? Nekiálltam felkészülés nélkül.

KÖszönöm előre is!

Le kell venni. Ha leszeded a kormányt, és lehúzod a légzsák csatit, nehogy rárakd a gyújtást amíg vissza nem dugod a csatit, mert égni fog a légzsák visszajelző lámpa.

Komoyosz.

Köszönöm szépen, már neki is láttam. A biztonság kedvéért még az akkusarut is lekaptam!

2013.06.28. 17:23

Haminda írta:
komoyosz írta:

KÖszönöm előre is!

Komoyosz.

Köszönöm szépen, már neki is láttam. A biztonság kedvéért még az akkusarut is lekaptam!

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Kicseréltem a kart, elszartam a kormányt. Hogyan tudom visszaállítani, hogy 12nél legyen az alapállás?
Köszönöm előre is

2013.06.28. 17:30

Haminda írta:
Haminda írta:
komoyosz írta:

KÖszönöm előre is!

Komoyosz.

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Kicseréltem a kart, elszartam a kormányt. Hogyan tudom visszaállítani, hogy 12nél legyen az alapállás?
Köszönöm előre is

Azt most egy picit elb....tad. A kormánykereket egy jó helyzetben lehet feltenni, mert van egy "kihagyott" ricni. Ha arrébb raktad, ráhúztad a helytelen állásra.
Vedd le újra, ha megnézed, a ricnik kihagyását, meglátod hol a gyári helye. Na ott kell lennie.

2013.06.28. 18:06

muhaati írta:Azt most egy picit elb....tad. A kormánykereket egy jó helyzetben lehet feltenni, mert van egy "kihagyott" ricni. Ha arrébb raktad, ráhúztad a helytelen állásra.
Vedd le újra, ha megnézed, a ricnik kihagyását, meglátod hol a gyári helye. Na ott kell lennie.

Megtörtént, köszönöm szépen!

2013.07.02. 08:48

Sziasztok urak!
kérdésem a következő:
jelenleg egy buszkormanyom van az autoban, ennek a helyere szeretnek egy M-es kormanyt felrakni.
az én autóm 98as évjratú egyindítós légzskos, amit beleraknék M-est az egy 97-es gyartasu egyindítós autóból jön. Kell ehhez bármi féle átalakítógyűrű, vagy csak lecsavarozom a regit az ujat meg felcsavarozom?
köszönöm

2013.07.02. 13:43

Kovee írta:Sziasztok urak!
kérdésem a következő:
jelenleg egy buszkormanyom van az autoban, ennek a helyere szeretnek egy M-es kormanyt felrakni.
az én autóm 98as évjratú egyindítós légzskos, amit beleraknék M-est az egy 97-es gyartasu egyindítós autóból jön. Kell ehhez bármi féle átalakítógyűrű, vagy csak lecsavarozom a regit az ujat meg felcsavarozom?
köszönöm

Csak át kell csavarozni. Az átvezetőt kell áttenni, ha az M-esen nincs rajta. Lehetőleg középállásban szedd szét, ha nem akarod eltépni az átvezetőt. Ha az M-esen van átvezető, azt ellenőrizd, hogy középen legyen.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Kovee

2013.07.13. 20:02

Sziasztok

Ma kicseréltem unalmamban a szelepfedél tömítést.
Mivel picit már könnyezett,ezért megérett a cserére.

Kép

Mondanom sem kell,hogy a régi tömítés darabokban jött ki és kő kemény volt.
Szerencsére a szelepfedél alatt az fogadott amire számítottam.
Olajsár szinte nulla,nagyon minimális,szép tiszta belső,szemmel kopás semmin nem látható.
(Nem túl jó fotó)

Kép

És végül a vezérmű lánc,ezen azért már látható némi nyúlás,hozzáértők véleményét szívesen meghallgatom.
Hangja nincs,szépen csendesen jár a motor tehát az új tömítés is teszi a dolgát.

Próbáltam úgy fotózni hogy látszódjon a lényeg,a fogaskerekek csalókák a kép alapján, mert az olajfilm miatt úgy tűnik mintha félre lenne kopva, de kinagyítva látszik hogy nem.

Kép Kép

Egyenlőre ennyi,jövőhéten a folyós kormánymű csere következik.
üdv.

2013.07.28. 08:13

Nem most csináltam, de most van időm leírni :)
Szóval tavaszra megadta magát az elektromos klímaventim, így a 30+ fokokban városban csorogva nem nagyon tudott hűteni. Direkt feszültséges teszt és ellenállás mérés kimutatta, hogy a ventilátor is rossz és az egyik előtét ellenállás is. Egyik vasárnap este lekaptam, nézegettem kicsit, informálódtam néhány klubtársnál, végül idő hiányában elküldtem Nagysparconak a ventilátort. 2 nap múlva vissza is kaptam, egy új ellenállással és egy felújított motorral. Beszereltem és azóta hibátlanul teszi a dolgát :franko:
Tapasztalatok: még régebben teszteltem DIS-sel a ventit, és csak 2 fokozat ment, most már megy mind a 4. Ezek szerint az ellenállás már régóta rossz volt. Most nem kezd el egyből nagy fordulaton menni, hanem csak egy szolid fokozat indul. Mivel ha nem megy a venti a rendszerben megemelkedik a nyomás, és kinyit a biztonsági szelep, ezért (bár hűtött a klíma) elmentem egy töltésre. Nos a 650 g gáz helyett 340 volt csak, valamint 6 g olaj a 20 helyett. Feltöltötték, most újra jéghideg, és a kompresszor is halkabb lett 8)
Természetesen volt egy hűtőtakarítás is, ha már le volt bontva az eleje.

Kép

2013.07.31. 11:48

Előre is köszönöm.

Szia!
Sajnos a ledeknek más az ellenállása mint a halogén égőnek ezért a hidegteszt eredménye az, hogy az autó azt érzékeli mintha kiégett volna a helyzetjelződ. Mondanom sem kell, hogy néhány hét (hónap) múlva folyamatosan ki fognak égni a ledjeid is, ugyanis nem egyenletes feszültséget ad a hiba miatt az autó a helyzetjelzőknek, és a folyamatos ingadozást a led sem bírja hosszabb távon.
Ha ügyes vagy és ki tudod mérni a halogén égő PONTOS ellenállását, és azt utánozni tudod mással akkor megoldhatod a problémát, egyébként hosszútávon nem fog működni az utángyártott csoda (tapasztalat). A hidegteszt kikapcsolása amúgy nem fog segíteni.
Sok szerencsét.
Hozzászólás küldése

VigLink badge