![]() |
2013.07.06. 15:28
janek197029 írta:Üdv klubtársak,kérdésem a következő:még a télen befagyott ablakot le akartam engedni -10 fokba(én hülye)és kattant egyet ablak fent maradt.A motor dolgozik mert hallom de az ablak mindig fent marad,most itt a meleg,néha jó lenne ha müködne,voltam egy szerelőnél...egyből rávágta hogy teljes ablakemelő mechanikát kell benne cserélni! Lehetséges ez?Ha tényleg kell akkor tudna nekem valaki ebben az alkatrészbe segíteni?
2013.07.06. 19:24
2literes.apenta írta:janek197029 írta:Üdv klubtársak,kérdésem a következő:még a télen befagyott ablakot le akartam engedni -10 fokba(én hülye)és kattant egyet ablak fent maradt.A motor dolgozik mert hallom de az ablak mindig fent marad,most itt a meleg,néha jó lenne ha müködne,voltam egy szerelőnél...egyből rávágta hogy teljes ablakemelő mechanikát kell benne cserélni! Lehetséges ez?Ha tényleg kell akkor tudna nekem valaki ebben az alkatrészbe segíteni?
Nem kell megijedni, csak kiugrott az üveg a rögzítőből. én is jártam így már télen.
Leveszed az ajtókárpitot és látni fogod mi a gond. Egy db T27-es torx kell a 2db csavarhoz. Tök egyszerű.
2013.07.06. 19:27
RCKDJ írta:2literes.apenta írta:janek197029 írta:Üdv klubtársak,kérdésem a következő:még a télen befagyott ablakot le akartam engedni -10 fokba(én hülye)és kattant egyet ablak fent maradt.A motor dolgozik mert hallom de az ablak mindig fent marad,most itt a meleg,néha jó lenne ha müködne,voltam egy szerelőnél...egyből rávágta hogy teljes ablakemelő mechanikát kell benne cserélni! Lehetséges ez?Ha tényleg kell akkor tudna nekem valaki ebben az alkatrészbe segíteni?
Nem kell megijedni, csak kiugrott az üveg a rögzítőből. én is jártam így már télen.
Leveszed az ajtókárpitot és látni fogod mi a gond. Egy db T27-es torx kell a 2db csavarhoz. Tök egyszerű.
Ebben a korban inkább az a jellemző, hogy a spiáter rögzítő eltörik, és a bowden "vonószeme" kiugrik, sajnos én is így jártam.
2013.07.06. 20:43
2013.07.06. 21:05
Wasq írta:Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne, hogy a legjobb helyre írom, de lenne egy egyszerű kérdésem amire úgy gondolom hogy az itt fórumozók bizonyára tudnak nekem válaszolni.
Egy E83 X3-ban szeretnék akkumulátort cserélni. Az új aksi már meg is van. A kérdés, hogy van valami speciális módszer a cserére vagy a csere után kell-e bármi egyebet is tenni az autóval, hogy minden jó legyen? Vagy csak egyszerűen a megszokott módon kiszerelem a régi aksit a helyére beszerelem az újat és ennyivel el is van intézve? Még annyit, hogy a kocsiban nincs navigáció, nincs riasztó (asszem legalábbis), diesel 2.0, 2005-ös gyártmány, semmi extra elektronika utólag beszerelve nincs, minden gyári.
Előre is köszönöm a segítséget!
2013.07.06. 21:09
Qwerti írta:Wasq írta:Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne, hogy a legjobb helyre írom, de lenne egy egyszerű kérdésem amire úgy gondolom hogy az itt fórumozók bizonyára tudnak nekem válaszolni.
Egy E83 X3-ban szeretnék akkumulátort cserélni.....
Szerintem regisztrálni kell mint az E60 vagy az E65-nél.
2013.07.06. 22:14
Wasq írta:Qwerti írta:Wasq írta:Sziasztok!
Egy E83 X3-ban szeretnék akkumulátort cserélni.....
Szerintem regisztrálni kell mint az E60 vagy az E65-nél.
Aha, ezt szeretném tudni én pontosabban, hogy mit és hogyan kell. Köszi a választ!
2013.07.06. 22:35
muhaati írta:Wasq írta:Qwerti írta:Wasq írta:Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne, ....
Aha, ezt szeretném tudni én pontosabban.....
Ha ugyanazok a paraméterei az új akksinak, akkor semmi gond, nincs teendő.
Ha változik az AH, indítóáram, stb, akkor adaptálni kell .
2013.07.06. 22:44
Wasq írta:muhaati írta:Wasq írta:Qwerti írta:Wasq írta:Sziasztok!
Nem vagyok biztos benne, ....
Aha, ezt szeretném tudni én pontosabban.....
Ha ugyanazok a paraméterei az új akksinak, akkor semmi gond, nincs teendő.
Ha változik az AH, indítóáram, stb, akkor adaptálni kell .
Nagyon köszi! Egyébként épp most irányítottak hozzád, de megelőztél a válasszal mielőtt írhattam volna.
Azt még meg tudnád mondani esetleg, hogy mik azok a paraméterek pontosan amiknek egyezni kell?
2013.07.06. 22:56
muhaati írta:Ha jól emlékszem 95 AH-s van benne gyárilag, annak kell egyeznie.
2013.07.06. 23:17
Wasq írta:muhaati írta:Ha jól emlékszem 95 AH-s van benne gyárilag, annak kell egyeznie.
Aha. Értem. Azt lehet tudni, hogy ha nem egyezik akkor mi történik? Mit produkál az autó? Milyen hibát?
2013.07.06. 23:30
kzolee írta:Wasq írta:muhaati írta:Ha jól emlékszem 95 AH-s van benne gyárilag, annak kell egyeznie.
Aha. Értem. Azt lehet tudni, hogy ha nem egyezik akkor mi történik? Mit produkál az autó? Milyen hibát?
Az akksicserét akkor is be kell regisztrálni, ha ugyanolyat teszel bele.
Ahogy az akksi elhasználódik, a töltést sem veszi ugyanúgy. A DME/DDE vezérlő a generátor töltést is az akksi állapotához igazítja. Vagy az új akksi nem fog sokat bírni, vagy a generátort fogod kinyírni előbb-utóbb.
Mindenképp be kell neki adni, hogy új van benne.
2013.07.07. 00:49
Wasq írta:kzolee írta:Wasq írta:muhaati írta:Ha jól emlékszem 95 AH-s van benne gyárilag, annak kell egyeznie.
Az akksicserét akkor is be kell regisztrálni, ha ugyanolyat teszel bele.
Ahogy az akksi elhasználódik, a töltést sem veszi ugyanúgy. A DME/DDE vezérlő a generátor töltést is az akksi állapotához igazítja. Vagy az új akksi nem fog sokat bírni, vagy a generátort fogod kinyírni előbb-utóbb.
Köszönöm szépen a felvilágosítást! Nagyon hasznos volt a válasz. THX!!! THX!!! THX!!!
2013.07.07. 08:00
kzolee írta:
2013.07.07. 10:35
2013.07.07. 10:57
Gabii írta:Sziasztok
Lehet kérdeztem már,de most jött el az ideje.
Olajteknő leeresztő csavar menetet lehet e javítani,vagy komplett olajteknő csere?
Nem szívesen cserélném egyben, mert a bontott is elég lutri szerintem...
Valaki próbálkozott már a menet javítással?
üdv.
2013.07.07. 18:50
hamoriarpi írta:Már több helyen is le van írva a megoldás.
Leszed, széthúz, bezsíroz, visszatesz, csendben marad.
2013.07.07. 20:51
admin írta:
Ha nem sikerül belépni akkor az azért van mert nem a te VIN kódod van az órába. Mert amikor összeadod a vin számait például : GV66079 - nek 28 ezzel engedélyezed a titkos menüt. De ha más van az órába akkor soha nem fog be engedni.
De nem tudom milyen diagal nézték mert ha nem stimel az azonositó akkor elméletileg a DIS nem férhozzá.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
2013.07.07. 20:58
2013.07.07. 22:22
Janika13 írta:admin írta:
Ha nem sikerül belépni akkor az azért van mert nem a te VIN kódod van az órába. Mert amikor összeadod a vin számait például : GV66079 - nek 28 ezzel engedélyezed a titkos menüt. De ha más van az órába akkor soha nem fog be engedni.
De nem tudom milyen diagal nézték mert ha nem stimel az azonositó akkor elméletileg a DIS nem férhozzá.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Hali.
Sikerült belépni a titkosmenübe szóval akkor az órám eredeti és akkor ezekszerint az órát tekergették?De viszont találkoztam pár furcsasággal. PL.: a dátum rész az minek a dátuma az óráé vagy az autójé? Meg a műszerfaltesztet megcsináltam és az autómataváltó adatokat is mutatta pedig manuális van benne ez miért van?