![]() |
2016.01.20. 14:12
Csubakka2000 írta:dreizwanzig írta:jimbi525d írta:Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Valószínű volt már téma hasonló hiba, ezért az is segítség, ha annyit mondtok, hogy melyik topikban és kb mikor lehetett téma, csak hogy ne kelljen 1 hetet visszaolvasással töltenem
Hiba leírása: Reggeli minuszban csodásan indult, majd délben még használtam, leparkoltam és leállítottam, minden rendben. Délután indulnék és nem indul, csak tekeri, tekeri, majd néha beindult kicsit, aztán köhögött és leállt, majd csak tekert de semmi, aztán néha néha megint köhögött, mintha próbálna felköhögni valamit, próbált beindulni, de nem sikerült "elkapni a fordulatot". Összesen kb 2-3x indult be egy rövid időre, de "lefulladt". Aztán már nem erőltettem. Ki is írt egy hibát, hogy "fuel injection system". Kb sejtem, hogy az üzemanyag ellátással kapcsolatos hiba.
Az biztos, hogy nem volt semmi előjel, a pár órával korábbi indítás és autózás csodás volt, mint mindigÍgy hagytam ott az autót.
A hibajelenség ha ismerős valakinek, akkor megköszönném a segítségét, útbaigazítását.
Köszi!
Üdv!
Neken akkor produkált ilyet mikor az ülés alatti szivattyú egyszerüen megállt. Csere pierburgra és azonnal indult. Diagot neki!!!
Tapatalk-kal küldve az én HUAWEI Y550-L01-el
Nálam is ez jött ki szilveszter előtt. Viszont nekem 3000 fölé sem akart felmenni a fordulat. Pierburg szivattyú be és örülés
Köszönöm!
Aligha nem ez lesz a probléma.
Egyedül nem merek ilyennek nekiállni, úgyhogy autómentő elvitte a szerelőmhöz![]()
Ő is erre gyanakodott.
Köszönöm a segítséget!
2016.01.20. 15:57
Csubakka2000 írta:
Erre van ötlet ötletetek? Létezik ilyen, hogy egyszeri hiba? Vagy az, hogy a szivattyú hol megy hol nem, de úgy, hogy közben zúg, berreg mintha jó lenne?
Nagyon köszi!
2016.01.20. 16:08
Csubakka2000 írta:Nem olyan egyszerű a dolog. Kinyitotta a tankot, és érdekes módon, az érintett szivattyú zúgott, megfogta kézzel és remegett, azaz működött látszólag, de mégis csak levegőt nyomott (vagy nem nyomott semmit). Kiszerelte a szerelőm, hogy megnézze nincs-e pl a propeller lapátja törve, stb. Minden oké volt, a szűrő is a helyén. Visszatette, adott rá direktbe áramot, és elkezdte felszívni az üzemanyagot. Levette a külső áramforrást, visszatett mindent és úgy is minden OK. Beindította az autót, ment vele, leállította és újra be, minden jól működik.
Pont emiatt nem meri kicserélni a szivattyút, mert mi van, ha a hiba ismét jelentkezik és nem az a baja. De az is lehet, hogy soha többé nem produkálja ezt a hibát és csak egy egyszeri véletlen dolog.
Úgyhogy nem vagyok nyugodt, se nem járok nyugodtan, de nem mondom rá a cserére az igent nyugodtan.
Erre van ötlet ötletetek? Létezik ilyen, hogy egyszeri hiba? Vagy az, hogy a szivattyú hol megy hol nem, de úgy, hogy közben zúg, berreg mintha jó lenne?
Nagyon köszi!
2016.01.20. 16:08
Csubakka2000 írta:Csubakka2000 írta:dreizwanzig írta:jimbi525d írta:Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Valószínű volt már téma hasonló hiba, ezért az is segítség, ha annyit mondtok, hogy melyik topikban és kb mikor lehetett téma, csak hogy ne kelljen 1 hetet volt, a szűrő is a helyén. Visszatette, adott rá direktbe áramot, és elkezdte felszívni az üzemanyagot. Levette a külső áramforrást, visszatett mindent és úgy is minden OK. Beindította az autót, ment vele, leállította és újra be, minden jól működik.
Pont emiatt nem meri kicserélni a szivattyút, mert mi van, ha a hiba ismét jelentkezik és nem az a baja. De az is lehet, hogy soha többé nem produkálja ezt a hibát és csak egy egyszeri véletlen dolog.
Úgyhogy nem vagyok nyugodt, se nem járok nyugodtan, de nem mondom rá a cserére az igent nyugodtan.
Nagyon köszi!
2016.01.20. 16:12
2016.01.20. 17:30
Csubakka2000 írta:Csubakka2000 írta:dreizwanzig írta:jimbi525d írta:Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Valószínű volt már téma hasonló hiba, ezért az is segítség, ha annyit mondtok, hogy melyik topikban és kb mikor lehetett téma, csak hogy ne kelljen 1 hetet visszaolvasással töltenem
Hiba leírása: Reggeli minuszban csodásan indult, majd délben még használtam, leparkoltam és leállítottam, minden rendben. Délután indulnék és nem indul, csak tekeri, tekeri, majd néha beindult kicsit, aztán köhögött és leállt, majd csak tekert de semmi, aztán néha néha megint köhögött, mintha próbálna felköhögni valamit, próbált beindulni, de nem sikerült "elkapni a fordulatot". Összesen kb 2-3x indult be egy rövid időre, de "lefulladt". Aztán már nem erőltettem. Ki is írt egy hibát, hogy "fuel injection system". Kb sejtem, hogy az üzemanyag ellátással kapcsolatos hiba.
Az biztos, hogy nem volt semmi előjel, a pár órával korábbi indítás és autózás csodás volt, mint mindigÍgy hagytam ott az autót.
A hibajelenség ha ismerős valakinek, akkor megköszönném a segítségét, útbaigazítását.
Köszi!
Üdv!
Neken akkor produkált ilyet mikor az ülés alatti szivattyú egyszerüen megállt. Csere pierburgra és azonnal indult. Diagot neki!!!
Tapatalk-kal küldve az én HUAWEI Y550-L01-el
Nálam is ez jött ki szilveszter előtt. Viszont nekem 3000 fölé sem akart felmenni a fordulat. Pierburg szivattyú be és örülés
Köszönöm!
Aligha nem ez lesz a probléma.
Egyedül nem merek ilyennek nekiállni, úgyhogy autómentő elvitte a szerelőmhöz![]()
Ő is erre gyanakodott.
Köszönöm a segítséget!
Nem olyan egyszerű a dolog. Kinyitotta a tankot, és érdekes módon, az érintett szivattyú zúgott, megfogta kézzel és remegett, azaz működött látszólag, de mégis csak levegőt nyomott (vagy nem nyomott semmit). Kiszerelte a szerelőm, hogy megnézze nincs-e pl a propeller lapátja törve, stb. Minden oké volt, a szűrő is a helyén. Visszatette, adott rá direktbe áramot, és elkezdte felszívni az üzemanyagot. Levette a külső áramforrást, visszatett mindent és úgy is minden OK. Beindította az autót, ment vele, leállította és újra be, minden jól működik.
Nagyon köszi!
ierburg. Ami egyszer elkezd szórakozni az máskor is fogja csinálni. Jobb esetben ütögetéstől elindul, ha elindul!2016.01.20. 20:36
2016.01.20. 20:51
bendegúz írta:Hát ez az! Csodálkoztam, hogy ezt senki nem kérdezte meg eddig milyen motorod van! 20d-nél keresheti az ülés alatti szivattyút.
Az meg, hogy búg nem jelenti, hogy jó is. Lehet holnapután megint nem indul.
2016.01.20. 21:14
2016.01.21. 01:37
Gallaca írta:bendegúz írta:Hát ez az! Csodálkoztam, hogy ezt senki nem kérdezte meg eddig milyen motorod van! 20d-nél keresheti az ülés alatti szivattyút.
Hát ez az! Mikor valaki itt van majd 3 éve és b@szik rendesen kitölteni az adatlapját, bekérdez, mi meg találgathatjuk, hogy kempingbiciklivel jár-e!
2016.01.21. 02:38
Csubakka2000 írta:Gallaca írta:bendegúz írta:Hát ez az! Csodálkoztam, hogy ezt senki nem kérdezte meg eddig milyen motorod van! 20d-nél keresheti az ülés alatti szivattyút.
Hát ez az! Mikor valaki itt van majd 3 éve és b@szik rendesen kitölteni az adatlapját, bekérdez, mi meg találgathatjuk, hogy kempingbiciklivel jár-e!
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem, még ha a saját stílusodban is, módosítottam az adatlapom. 100% abban a tudatban éltem, hogy ki van töltve, ezért nem tüntettem fel külön, de megnéztem, annyi volt csak, hogy diesel. Most már az szerepel ott, hogy 530d.
Igen, itt vagyok 3 éve, azóta nem volt pontosan kitöltve és igen, nem vagyok a legaktívabb a fórumon, de legalább Pásztón voltam és megyek idén is mert jó volt, és igen, a hiányosságaimmal együtt ugyan, de itt vagyok
Köszönöm a segítségeteket, mindenképpen hallgatok rátok, cseréltetem, nem kockáztatok.
Felmerült, hogy melyik szivattyú... A gyanú a 2 szivattyú közül a kisnyomásúra van, ami a hátsó ülés alól hozzáférhető, mert szerelő belenézett és akkor egyértelműen az nem nyomta az üzemanyagot. A másik nyomta volna, ha lett volna mit.
2016.01.21. 09:46
Csubakka2000 írta:Gallaca írta:bendegúz írta:Hát ez az! Csodálkoztam, hogy ezt senki nem kérdezte meg eddig milyen motorod van! 20d-nél keresheti az ülés alatti szivattyút.
Igen, itt vagyok 3 éve, azóta nem volt pontosan kitöltve és igen, nem vagyok a legaktívabb a fórumon, de legalább Pásztón voltam és megyek idén is mert jó volt, és igen, a hiányosságaimmal együtt ugyan, de itt vagyok
2016.01.23. 14:07
dreizwanzig írta:Csubakka2000 írta:Gallaca írta:bendegúz írta:Hát ez az! Csodálkoztam, hogy ezt senki nem kérdezte meg eddig milyen motorod van! 20d-nél keresheti az ülés alatti szivattyút.
idén mindenképpen elmegyek én is, hogy láthassak egy magyarul beszélő wookiee-t
2016.01.24. 10:48
2016.01.24. 11:21
tommyleejones írta:Sziaszok!
Két problémám van a kocsival.A bal első ajtót belülről könnyen nyitom a kilinccsel,de kívülről nem tudom.Mi lehet a gond?
A másik...az ablakmosó spricnim,mindkettő,a motorháztető alatt folyatja a cuccot.Odáig eljut a lé,csak nem spriccel a szélvédőre.
Köszi!
2016.01.24. 13:38
tommyleejones írta:Sziaszok!
Két problémám van a kocsival.A bal első ajtót belülről könnyen nyitom a kilinccsel,de kívülről nem tudom.Mi lehet a gond?
A másik...az ablakmosó spricnim,mindkettő,a motorháztető alatt folyatja a cuccot.Odáig eljut a lé,csak nem spriccel a szélvédőre.
Köszi!
2016.01.24. 15:44
kirillhun írta:Nekem is volt ilyen.Kinyúlt az ajtónyitó bovden,nem húz elég nagyot a kilincs.Valószínű tovább nem nyúlik max 20 év múlva,igy nekem egy alátét a bovden alá orvosolta a problémát,3 éve hibátlan télen-nyáron.tommyleejones írta:Sziaszok!
Köszi!
2016.01.24. 18:14
rockerekhu írta:tommyleejones írta:Sziaszok!
Köszi!
Kilincsed vagy kiakadt a helyerol vagy eltort csak ha leszeded a karpitot derul ki,fuvokak be vannak fagyva vagy kosz ment bele.
Sent from my iPhone using Tapatalk
2016.01.24. 18:55
morv írta:Vagy csak elfaradt a spricnire meno cso es elereszti a vizet.
2016.01.24. 19:03
Imco írta:morv írta:Vagy csak elfaradt a spricnire meno cso es elereszti a vizet.
A fűtött fúvóka az extra vagy alap?